Rakija od marelice požeške destilerije “Šimić” osvojila zlatnu medalju i oznaku “outstanding” na prestižnom svjetskom natjecanju IWSC

Sjajne vijesti za destileriju Šimić iz Požege i cijelu hrvatsku scenu jakih destilata. Na ovogodišnjem International Wine and Spirit Competition (IWSC) u Londonu, jednom od najvećih svjetskih natjecanja u ocjenjivanju kvalitete vina i alkoholnih pića požeška destilerija Šimić ovjenčana je prestižnim nagradama.

Viljamovka i Dunjevača osvojile su brončanu medalju, a njihova rakija od marelice zlatnu medalju i oznaku “IWSC Outstanding” koja označava primjer proizvoda koji se izdvaja od ostalih u kategoriji. Nakon brojnih priznanja u okviru Hrvatske njihovi destilati sasvim zasluženo dobivaju priznanje i u globalnim okvirima, što potvrđuje i ovogodišnje izdanje IWSC-a.

Nekoliko riječi o nagrađenim rakijama:

Rakija od marelice Šimić je proizvedena od najkvalitetnijih plodova marelice. Posebnim načinom prerade, odvajanjem koštice, očuvana je aroma i okus ovog osobitog voća karakteristična i prepoznatljiva po svom mirisu i okusu.

rakija šimić iwsc

Rakija Viljamovka Šimić proizvodi se isključivo od kruške Viljamovke. Prepoznatljivog, mirnog, plemenitog okusa i veoma otmjena. Pažljivom destilacijom sačuvan je karakterističan okus i intenzivan i plemenita aroma Viljamovke.

rakija šimić iwsc

Rakija od dunje Šimić je proizvedena od najkvalitetnijih plodova dunje. Pažljiv izbor dunje daje fini voćni miris i čini ovu rakiju tako pitkom i punom.

rakija šimić iwsc

Priznanje ovakve vrste je velika čast koja služi kao poticaj za još veći trud i rad, naglašava Franko Šimić.

Prestižno priznanje sa eminentnog svjetskog natjecanja najbolji je dokaz da rakija može biti vrhunski proizvod koji može parirati svim drugim globalno afirmiranim destilatima. Nadajmo se da će ovaj primjer biti role model i poticaj drugim destilerijama u orijentaciji ka vrhunskoj kvaliteti.

Fotografije: Mario Jukić

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.