Retro studeni – otkrijte šarm i glamur prošlosti hotela Plitvice

Priuštite si da vas ovog studenog očaraju ljepota i povijesne zanimljivosti Plitvičkih jezera. Iskusite jedno sasvim novo i posebno iskustvo, uronite u nostalgiju i otkrijte šarm prošlosti kroz Retro studeni u hotelu Plitvice.

Ovaj arhitektonski dragulj iz 50-ih godina prošloga stoljeća smješten je u srcu nacionalnog parka, a izvrsno je ukomponiran u izrazito osjetljiv pejzaž i diskretno akcentuira svoju reprezentativnost i atraktivnost.

U hotelu vlada doista poseban ugođaj, a ekskluzivni smještaj tek je dio njegovog šarma. Ostatak njegove privlačnosti krije se u priči koju su ispisali slojevi povijesti – naime, Hotel Plitvice se može podičiti najdužom poviješću bavljenja turističkom djelatnošću na području Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Gradnja hotela obuhvatila je razdoblje od 1954. do 1957. godine, prema projektu renomiranoga hrvatskog arhitekta Marijana Haberlea. U vrijeme kada je sagrađen, predstavljao je prvi hotel A kategorije u Hrvatskoj – a i šire – čime se svrstao u red najboljih arhitektonskih ostvarenja među građevinama javne namjene izgrađenih u razdoblju nakon Drugog svjetskog rata. Vješto je spojen s prirodnim okruženjem i dijelom izgrađen na kamenim stijenama koje i danas krase interijer piano bara, a ni nakon obnove 1990-ih nije izgubio retro elemente koji ga čine tako jedinstvenim i šarmantnim. Ovaj arhitektonski dragulj uvršten je i među zaštićena kulturna dobra Republike Hrvatske.

Hotel Plitvice stoga je idealno okruženje da se prepustite osjetilima i vratite u doba glamura i inspirativne mode, te uz evergreen pjesme oživite duh prošlosti. Ako ste ikada zamišljali kako su izgledale šezdesete godine prošlog stoljeća, retro studeni će vas podsjetiti i uvesti u hotel koji je svojom elegancijom posvećen upravo tim vremenima.

U okviru Retro studenog u hotelu Plitvice moći ćete pogledati izložbu starih fotografija, saznati više o arhitektu Marijanu Haberleu te kušati retro slastice i koktele uz živu glazbu u piano baru svaki dan od 17:00 do 20:00 sati, a 24. studenog će ispred hotela biti organizirana i izložba oldtimera.

Vikendima su za goste u okviru ove ponude organizirani besplatni obilasci nacionalnog parka u pratnji vodiča u 09:30 i 10:00 sati. Za sve ljubitelje fotografiranja, pripremljen je i retro fotokutak gdje ćete moći zabilježiti bezvremenske uspomene. Odaberite rekvizite, nabacite pozu, nasmijte se i zabava je zagarantirana!


Gastro ponudu Retro studenog sačinjavaju jela i lokalni specijaliteti pripremljeni od namirnica proizvedenih na području Like. Njihovu kvalitetu i izvornost jamči oznaka Lika Quality, zbog čega možete biti sigurni da će svaki zalogaj biti autohtono gurmansko iskustvo.


U jelima je još lakše uživati uz pogled na vatromet boja u u nacionalnom parku, pa se uz spektakularne vizure i puninu okusa ličkih specijaliteta lako prebaciti u neku drugu dimenziju, ispunjenu mirom i prirodom, koja je daleko od ubrzane i stresne svakodnevice na koju smo navikli. Stoga, ostavite stres kod kuće i dopustite da vas ova posebna ponuda iznenadi i odvede u trenutak glamura i topline prošlih vremena, daleko od užurbane svakodnevice modernog svijeta.

Naslovna fotografija: Pixabay, Autor: Michał Lech

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.