Skelarska hiža čuva tradiciju skelarenja i života uz rijeku Muru

spot_img

Želite li doznati kakvu turističko-ugostiteljsku ponudu nudi Sveti Martin na Muri u Međimurskoj županiji, tada ne smijete zaobići novootvoreni interpretacijski centar Skelarska hiža. Osim osnovnih informacija o ponudi interpretacijski centar posjetiteljima nudi i detaljnu prezentaciju djelatnosti skelarenja uz rijeku Muru.

skelarska kuća
Skelarska hiža, foto: Međimurska županija

Turistička i rekreativna ponuda uz rijeku Muru ovime će dobiti na cjelovitosti te će time zadržati posjetitelje svojim brojnim sadržajima na duže vrijeme na samoj lokaciji. Ukupna vrijednost investicije je oko milijun i 300 tisuća kuna.

Sveti Martin na Muri u zadnjem desetljeću razvio se u jedno od najvećih gospodarskih i turističkih središta Međimurja te u prepoznatljivu destinacija aktivnog odmora i kvalitetnog života koja može ponuditi različiti spektar turističkih resursa, atrakcija i proizvoda.

skelarska kuća
Skelarska hiža, foto: Međimurska županija

2005. godine rekonstruiran je ploveći Mlin na Muri, koji je danas prepoznatljivi turistički brend zajedno sa skelom u Žabniku, a u toku je i rekonstrukcija skele uz Skelarsku hižu. Dosadašnji napori i suradnja lokalne zajednice, Općine i Međimurske županije, rezultirali su povećim ulaganjima u javnu turističku infrastrukturu izgradnjom Mlinarske kuće i grunta, obnovom tradicijskog mlina te izgradnjom poučne pješačko-biciklističke staze “Svetomartinska Mura” koja je obuhvatila sve postojeće prirodne, kulturne i tradicijske vrijednosti ovog područja.

skelarska kuća
Skelarenje, foto: Međimurska županija

Skelarska hiža turistima će, osim kao informativni centar, uz široku ponudu suvenira karakterističnih za destinaciju, omogućiti i nekoliko turističkih paketa, poput vožnje skelom i interpretacije tradicionalnih djelatnosti uz rijeku Muru, a realizirat će se i jedinstvena checkpoint točka za sve pružatelje usluga u turizmu.

Izvor i foto: Međimurska županija

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.