Sunčani vas dani zovu u posjet konjičkim klubovima u Vinkovcima

Svaki sunčani dan valja iskoristiti za odlazak na otvoreno i punjenje baterija. Zašto ne bi ovaj vikend iskoristili i posjetili jedan od konjičkih klubova u vinkovačkom kraju? Otvorena prostranstva koja tek što nisu zazelenjela, prelijepi konji i malo fizičke aktivnosti sigurno će vas bar na neko vrijeme odmaknuti od sive svakodnevice.

Konjički klub Satir nalazi se u prekrasnom prirodnom okuženju nedaleko od Vinkovaca, udaljen tek 4,5 kilometra od centra grada. Želite li se okušati u jahanju, u Satiru nude škole jahanja i za početnike, ali i za one malo iskusnije. U klubu se već dugi niz godina provodi i terapijsko jahanje, a uigrani i iskusni članovi kluba sve što rade obavljaju s puno ljubavi i znanja, emocija i srca.

U skoroj budućnosti ovdje će biti izgrađena i zatvorena jahaonica – prva te vrste u gradu i šire – što će cjelokupno iskustvo podignuti na jednu još višu razinu. Posjet konjičkom klubu Satir bit će vam i zabavan i edukativan, stoga se odvažite i uronite bar jedan dan u čarobni svijet simbioze čovjeka i plemenitih konja.

Konjički klub Eohippus smješten je na seoskom imanju na periferiji grada Vinkovaca, u naselju Mala Bosna. Ovaj će vam klub pružiti jedinstven doživljaj slavonske ravnice u okruženju konja i drugih domaćih životinja, na samo 3,5 kkilometra od centra grada.

Tu vas čeka i jedinstveni Horse Box – kafić na kotačima. Jednostavno, dođete na imanje i opustite se ispijajući kavu u miru i tišini, dok se klinci igraju na igralištu ili jašu konje. Tijekom sezone Eohippus organizira i Horse playschool za djecu, kao i razna druga klupska događanja na kojima se zabavljaju i veliki i mali.

Konjički klub Maestoso osnovan je s ciljem unaprjeđenja konjogojstva i konjičkog sporta grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Skupina entuzijasta, zaljubljenika u konje i konjički sport, uzgajivača i sportaša, osnovala je klub na temeljima tradicije i ljubavi prema konjima koja u ovim krajevima živi već stoljećima.

Primani cilj i zadaća kluba je razvitak konjičkog sporta i sudjelovanje na službenim natjecanjima, a većina je aktivnosti članova kluba usmjerena na vožnju zaprega. S ciljem popularizacije konjičkog sporta, Maestoso i ove godine organizira Konjičku reviju na prostorima Lovačkom doma Kunjevci koja će se održati 15. svibnja 2022. godine.

Naslovna fotografija: Konjički klub Satir
Foto: TZ grada Vinkovaca

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.