Sve na jednom mjestu: Zdravlje, adrenalin i romantika čekaju vas u Crikvenici!

Koliko je rivijera Crikvenica posebna u svako godišnje doba, ne moramo posebno isticati. Sa svojih više od 2.300 sunčanih sati godišnje, blagom i ljekovitom mikroklimom, svježim morskim zrakom koji se miješa s ugodnim planinskim strujanjima, Crikvenica je mjesto za koje možete biti sigurni da je ”stres-free” zona nakon što izađete iz užurbane svakodnevice. Rivijeru nazivaju još i rivijerom zdravlja, rivijerom maratona, rivijerom ljubavi… Izaberite što vam je najvažnije i prepustite se!

Zdravlje na prvom mjestu

Rivijera Crikvenica je među prvima u Hrvatskoj počela razvijati zdravstveni turizam, još u 19. stoljeću i to se nastavilo sve do danas. Ono što je novo, a posjetiteljima uvelike korisno i zanimljivo su post COVID-19 programi koji služe kao svojevrsna rehabilitacija organizma nakon preboljele bolesti.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Posljedice bolesti mnogi nerijetko osjećaju prvenstveno na dišnom sustavu, a najčešći simptomi su otežano disanje, zamor organizma, slabost mišića ili ograničena pokretljivost. Ukoliko se i vi tako osjećate, programi post-Covid rehabilitacije u Crikvenici pomoći će vam da se u najkraćem mogućem roku vratite u normalno psihofizičko stanje i u potpunosti su prilagođeni suvremenim smjernicama u post-Covid rehabilitaciji.

Thalassotherapia Crikvenica je najveća i najpoznatija medicinska ustanova na ovom području i specijalizirana je za respiratornu i fizikalnu rehabilitaciju. Suvremeni medicinski rehabilitacijski centar, park za medicinsku rehabilitaciju na otvorenom, smještaj i prostori za održavanje kongresa – samo su neki od sadržaja koje ćete ondje pronaći.

Aktivni turizam u Crikvenici

Crikvenički kraj je bogat sportskim sadržajima u kojima možete uživati tijekom cijele godine. Bilo da je vaš izbor biciklizam, šetnje, planinarenje, plivanje ili vam treba jača doza adrenalina – ondje ćete naći svoje mjesto pod suncem. Na području Crikvenice i okolice Dramlja, Jadranova, Selca, Novog Vinodolskog i Vinodola se nalazi sedam staza zanimljivih naziva koje vas vode zelenim zaleđem po šumama i liticama ili tik uz more.

Staze kojima možete šetati i planinariti:

  • Staza valova
  • Staza krša i kuša
  • Staza litica
  • Zelena staza
  • Nebeska staza
  • Staza Rimljana i
  • Staza degenije

Trebate jaču dozu adrenalina?

Ljubitelji adrenalina, a što da vam kažemo da možete doslovce letjeti iznad jednog od najljepših hrvatskih krajolika?

Dolina Vinodola u zaleđu Crikvenice jedno je od najposjećenijih mjesta za letenje u Hrvatskoj, s pogledom na more i Kvarnerski zaljev. 

Paragliding iskustvo, let s vrhunskim licenciranim pilotima najjednostavniji je način da doživite jedinstveni osjećaj leta, a možete izabrati i tandemski let sa svojim voljenima.

Adrenalinski park Crikvenica

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ako vam je letenje ipak previše, ali želite nešto jače od sporta i šetnje – predlažemo adrenalinski park koji je taman izbalansirana doza adrenalina između navedene dvije.

Adrenalinski park Crikvenica nalazi se u samom središtu Crikveničke rivijere i u blizini lječilišnog kompleksa Thalassotherapia. Adrenalinski park Crikvenica za vas u ponudi ima paintball, kavez za kavez nogomet, Summo i Gladijatorke borbe, trampolin, Aerotrim spinroller, mini golf i stolni tenis.

Uvijek je vrijeme za romantiku!

Ako želite samo pobjeći sa svojom voljenom osobom u oazu romantike, mira i odmora, posvećeni jedno drugom – Crikvenica će vam ispuniti sve snove. Na crikveničkoj se rivijeri nalazi 10 posebnih lokacija za ljubljenje, a pozadina su im najčarobnija i najromantičnija mjesta ovoga kraja.

Krenite putem Ljubavne cestice, nastale još davnih tridesetih godina 20. stoljeća od kad se uz nju vežu brojne ljubavne priče. Ljubavna će vas cestica dovesti i do Kavranove steni koja se uzdiže nad Crikvenicom na 290m nadmorske visine. S ovog se vidikovca pruža izvanredan romantični pogled na morski kanal između kopna i otoka Krka.

A za avanturistički raspoložene romantičare, ondje je Labirint ljubavi. Istražite ga držeći voljenu osobu za ruke!

Vrijeme je da stavite zdravlje na prvo mjesto i pružite si odmor kakav zaslužujete. Nije li ovo razdoblje pred proljeće idealno za jedan detox uma i tijela?

Naslovna fotografija: Turistička zajednica grada Crikvenice

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.