Svjetski dan turizma u Nacionalnom parku Plitvička jezera

Svjetski dan turizma održava se 27. rujna u mnogim zemljama i odredištima svijeta, pa tako i u Nacionalnom parku Plitvička jezera. Ovaj datum je odabran kako bi se poklapao s važnim trenutkom za Svjetsku turističku organizaciju (UNWTO) s danom kada je 1970. godine usvojen Statut organizacije. U Hrvatskoj su najavljena razna događanja s ovogodišnjom temom “Promišljajmo turizam” gdje se nastoji fokus prebaciti na budućnost turizma i na to kakav turizam želimo.

Ovaj važan datum obilježen je u Nacionalnom parku Plitvička jezera na ulazu 1. Uz osigurana besplatna vođenja za posjetitelje Parka, informatori i prezentatori su dijelili letke i davali informacije o aktivnostima. Također, posjetitelji su imali priliku degustirati lokalne proizvode poput domaćeg sira, slanine, uštipaka i rakije. Čitav događaj uveselio je folklorni nastup djece iz HKUD Korenica te druženje sa službenom maskotom Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Svjetski dan turizma, Mjesec hrvatskog turizma i Promotivni tjedan Nacionalnog parka Plitvička jezera

Hrvatski turizam vraća se na predpandemijske brojke koje se nastavljaju i u rujnu. Najave za listopad su i više nego dobre. Tako će brojne turističke destinacije to iskoristiti za proslavu dobrih rezultata kroz “Mjesec hrvatskog turizma”. Ovakve akcije imaju za cilj potaknuti građane Republike Hrvatske na upoznavanje i posjećivanje raznih dijelova naše divne zemlje kroz snižavanje cijena.

Povoljnije cijene će se odnositi na brojne turističke proizvode. Uz smještaj, prijevoz i razgledavanje znamenitosti povoljnije će biti ugostiteljske usluge te razni doživljaji. Ovime se nastoji potaknuti domaći turizam i povećati turistički promet u postsezoni.

Nacionalni park Plitvička jezera obilježit će Svjetski dan turizma i Mjesec hrvatskog turizma organizacijom Promotivnog tjedna. Naime u razdoblju od 1. do 9. listopada 2022. vrijedit će promotivne cijene ulaznica:
• Odrasli: 80,00 kn (10,62 €) po osobi
• Studenti: 45,00 kn (5,97 €) po osobi
• Djeca (7 – 18): 35,00 kn (4,65 €) po osobi

Više informacija moguće je pronaći na POVEZNICI.

Fotografije: Nacionalni park Plitvička jezera

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.