Svjetski dan zaštite okoliša u Nacionalnom parku Plitvička jezera

spot_img

Svjetski dan zaštite okoliša tradicionalno se obilježava 5. lipnja, a ove godine s motom “Vrijeme je za prirodu”, jer upravo sve što je nama ljudima potrebno za život dolazi iz prirode. Svjesni koliko je važno upoznati se s bioraznolikošću našeg planeta već odmalena u Nacionalnom parku Plitvička jezera pripremili su online promociju svog edukativnog materijala.

Slikovnice i radni listići za djecu

Slikovnice obuhvaćaju temu šume, voda i livada kroz divne priče o prašumi Čorkova uvala (Šumska priča), mlinu u selu Korana (Snaga vode) i savršenoj povezanosti mrava i leptira močvarnog plavca (Jurica, veliki mrav). Također, djeca će uživati u čitanju i rješavanju našeg 4KIDS vodiča koji obuhvaća teme prirodnih, ali i kulturnih vrijednosti Nacionalnog parka, a uz svaki Vodič dolazi i dječja karta pomoću koje se mogu snalaziti u svom obilasku jezera. Edukativni materijal pripremljen je i grafički oblikovan kreativnim idejama SMAK-a, a uz vrijedno praćenje i pomoć Službe zaštite Nacionalnog park.

Dio edukativnog materijala pripremljen je i kao radni listići koji obuhvaćaju šest tema (opće vrijednosti, vodeni ekosustavi, geološka raznolikost, šumski ekosustavi, travnjaci i kulturno-povijesna baština), a dolaze uz mapu i poslužit će za edukativne programe i radionice koje će NP Plitvička jezera provoditi s djecom.

Uskoro slikovnice i za najmlađi uzrast

Kako nisu u mogućnosti edukativni materijal trenutno promovirati onako kako je to najljepše, kroz radionicu i druženje s djecom, ova aktivnost planira se za jesen, a do tada ćete moći materijal naći u suvenirnicama Nacionalnog parka po prihvatljivim cijenama koje će u prodaji biti od 15. lipnja 2020. godine. Materijal na hrvatskom i na engleskom jeziku, a uskoro se očekuju i slikovnice za najmlađi uzrast.

Vjerujemo kako će djeca s radošću uroniti u prirodni svijet Plitvičkih jezera, naučiti nešto novo i odvojiti „Vrijeme za prirodu“.

Izvor i foto: Nacionalni park Plitvička jezera

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.