“Taste like… marenda”: Ne propustite još jednu marendu u subotu, 6. srpnja u Kistanjama

U Eko centru Kistanje, ispred kušaonice “Dobra spiza”, u subotu 6. srpnja od 9 sati ujutro vas očekuje treća marenda koju organizira Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, u suradnji s Ruralnim poduzetničkim inkubatorom Krka Kistanje. Ukusna jela pripremat će chef Dino Bebić, a moći ćete uživati i u vinima Vinoplod Vinarije Šibenik, Vinarije Ško vina te Vinarije Džapo. Uz to vas očekuje i zanimljiva interpretativna gastro šetnja, glazba uživo te kreativna radionica za djecu i razmjena iskustava dobre prakse za odrasle.

marenda kistanje
Chef Dino Bebić

Usporite svoj užurbani tempo i prisjetite se kako su nekada živjeli i marendavali naši stari, u pauzi od napornog fizičkog rada. Treću marendu u sklopu projekta “Taste like… marenda” u Kistanjama pripremat će vam chef Dino Bebić. Na meniju će biti dva vrhunska tradicionalna jela zbog kojih se isplati napraviti đir do ove predivne novouređene lokacije, prekrivene hladom.

I ovu će marendu otvoriti Udruga turističkih vodiča Mihovil Šibenik interpretativnom šetnjom “Tragom carskog jelovnika”, kojom ćete imati priliku kroz zanimljiv narativ prisjetiti se kako su nekoć marendavali i živjeli stanovnici ovoga kraja.

Gostujući vinari bit će Vinoplod Vinarija Šibenik, Ško vina te Vinarija Džapo. Da cijela atmosfera  bude još bolja i opuštenija, pobrinut će se The Old Road Duo. U Kistanjama ćete moći kupiti i domaće proizvode od lokalnih OPG-ova te rukotvorine lokalnih kreativaca.

marenda kistanje
Ško vina, Vinarija Džapo, Vinoplod Vinarija Šibenik, The Old Road Duo i kreativne rukotvorine

Očekuje vas i razmjena iskustava dobre prakse pod nazivom “Moja priča – od polja do kože” koju će voditi Brankica Borović, suvlasnica i suosnivačica “Viktoria Prirodne Kozmetike”, koja je u želji da razvije brend prirodne kozmetike, uzgajajući vlastite sirovine na plantaži smilja i farmi magaraca, stvorila premium nagrađivanu i certificiranu “farm to face” kozmetiku.

///Taste like… MARENDA – otkrijte okuse tradicije Šibensko-kninske županije

Najmlađi će se moći priključiti radionici “Kreativne rukotvorine” koju će voditi Anita Ercegovac iz udruge “Čarobni svijet”. Kroz kreativnu radionicu djeca i mladi će oslikavati dijelove tradicionalne narodne nošnje. Okušat će se u tkanju i spoznati trud i vrijednost izrade odjevnih predmeta vlastitim rukama.

marenda kistanje
Taste like… Marenda u Šibeniku, UTV Mihovil Šibenik i Viktoria prirodna kozmetika

Marende i vina ćete moći kupiti po pristupačnoj cijeni, a kuponi će se prodavati na licu mjesta, za vrijeme trajanja događanja.

Sve detaljne informacije vezane uz projekt “Taste like… marenda” možete pronaći na Internet stranici Turističke zajednice Šibensko-kninske županije te na njihovim društvenim mrežama Facebook i Instagram.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.