“Taste like… marenda” – ovu nedjelju ne propustite marendu u Rogoznici

U nedjelju, 2. lipnja, od 10 sati na glavnoj rivi u Rogoznici očekuje vas druga marenda u sklopu novog projekta “Taste like… marenda”, u organizaciji Turističke zajednice Šibensko-kninske županije i Turističke zajednice Rogoznica. Za pripremu vrhunske spize od sezonskih i domaćih namirnica zadužena je poznata ekipa iz Restorana Mario i Restorana Antonijo, a gostovat će vinarije Gradin, Prgin, MI i Galjin Dvor. Uz to vas očekuje i zanimljiv popratni zabavni i edukativni program.

restoran antonijo
Izvor fotografije: Turistička zajednica Šibensko-kninske županije

Drugu marendu u Rogoznici koja će se održati ovu nedjelju, otvara Udruga turističkih vodiča Mihovil Šibenik tematskom gastro pričom o okusima i mirisima naše kužine.

Marende će od 10 sati na glavnoj rogozničkoj rivi (Hrvatske mornarice 1) pripremati osoblje iz poznatih restorana Mario i restorana Antonijo. Da dobar zalogaj bude popraćen i vrhunskom kapljicom, pobrinut će se vinarije Gracin, MI, Prgin i Galjin Dvor. U Rogoznici ćete moći kupiti i domaće proizvode lokalnih OPG-ova te rukotvorine lokalnih kreativaca.

vino šibenik
Foto: Miranda Trklja, izvor: Turistička zajednica Šibensko-kninske županije

Bez dobre pisme nema ni zabave pa će se za to pobrinuti glazbenici Darko Pastar na gitari i Žarko Mimica na mandolini. Uz njih ćete moći uživati i u dalmatinskoj glazbi za koju će se pobrinuti DJ Dux.

I u Rogoznici pripremaju program za najmlađe pa će od 10 u kužini na otvorenom uživati i najmlađi, učeći izrađivati tradicionalne slastice na mini slastičarskoj radionici za djecu. Ako vas pak zanimaju neki stari zanati, kojima su bili zaokupljeni vrsni dalmatinski ribari, pridružite se radionici krpanja ribarske mreže koja će se također odvijati na glavnoj lokaciji, na rivi u Rogoznici.

marenda u šibeniku
Foto: Miranda Trklja, izvor: Turistička zajednica Šibensko-kninske županije

Marende i vina ćete moći kupiti po pristupačnoj cijeni, a kuponi će se izdavati na licu mjesta, za vrijeme trajanja događanja. Lokacija na kojoj će se marenda odvijati bit će dekorirana u starom, dalmatinskom štihu kako bismo se prisjetili i još vjerodostojnije dočarali vremena u kojima su živjetli i marendavali naše bake i djedovi.

– Ideja ovog projekta je revitalizirati i sačuvati koncept “marende” te gastronomskih vrijednosti i tradicijskih gastro običaja Šibensko-kninske županije. Nakon prve marende koja je održana na Trgu Ivana Pavla II – Maloj loži u Šibenika, ovo je druga marenda, a slijede nam još četiri: u srpnju u Kistanjama, u kolovozu u Kninu, u rujnu u Betini i u listopadu u Vodicama, dodaju iz Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.

taste like marenda u rogoznici najava
Foto: Miranda Trklja, izvor: Turistička zajednica Šibensko-kninske županije

Sve detaljne informacije vezane uz projekt “Taste like… marenda” možete pronaći na stranici Turističke zajednice Šibensko-kninske županije te na njihovim društvenim mrežama Facebook i Instagram.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.