Turisti obožavaju ove torbice, ogrlice i naušnice – nosivi suveniri Korčule

Nakon javnog poziva za prijavu rješenja suvenira grada Korčule izabrani su suveniri u pet kategorija koji su promovirani putem web stranice Turističke zajednice Grada Korčule i putem online kanala. Ovaj projekt ima za cilj promociju i poticaj za kvalitetnim osmišljavanjem izrade lokalnih suvenira i proizvoda.

Namjera projekta je da suveniri sa Certifikatom korčulanskog suvenira, koji su zadovoljili propozicije i kriterije postanu službeni suveniri Grada Korčule.
Suveniri predstavljaju odraz kontinuiteta umjetničkog, kulturnog, kulturno-povijesnog ili tradicijskog nasljeđa Grada i otoka Korčule, odnosno prezentiraju njegovu materijalnu, nematerijalnu ili prirodnu baštinu.

Zanimljivo kako su među odabranima i zanimljivi nosivi suveniri za kojima vlada prava pomama pa su na Korčuli ove torbe, naušnice i ogrlice pravi hit koji želi imati svaka mještanka otoka, ali i svaka žena koja je posjetila Korčulu.

Certificirane korčulanske suvenire možete kupiti u direktnom kontaktu s autorima, proizvođačima ili izdavačima. Prema najavi iz Turističke zajednice namjera je nastaviti sa javnim pozivima i u narednim godinama te time poticati proizvodnju suvenira na otoku Korčuli. Donosimo vam galeriju odabranih suvenira koje ove sezone možete kupiti u Korčuli.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.