Turopoljska baština kroz sjećanja

U prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije, u utorak, 10. svibnja 2022. godine u 11 sati, otvorit će se izložba “Turopoljska baština kroz sjećanja” u suradnji s Plemenitom Općinom Turopoljskom i gradonačelnikom Grada Velike Gorice g. Krešimirom Ačkarom.

Nekoć davno, na području Turopolja smjestila se prava mala država u državi. Riječ je o Plemenitoj općini turopoljskoj utemeljenoj u 13. stoljeću. Sve je počelo povlasticom Bele IV. kojom je imenovao nekolicinu turopoljskih plemića i time ih oslobodio svih dužnosti prema gradu Zagrebu.

Gotovo osamsto godina kasnije, sloboda je i dalje na cijeni u Turopolju, a današnja Plemenita Općina Turopoljska čuva i promovira povijest, tradiciju i kulturu ovoga kraja.

Iz Turističke zajednice Zagrebačke županije pozivaju Vas da svojim dolaskom uveličate otvorenje ove izložbe te da svoj dolazak potvrdite do ponedjeljka, 9. svibnja 2022. godine na adresu e- pošte: infodesk@visitzagrebcounty.hr ili putem telefona na broj: 01 4873 665.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.