U Ozlju otvoren prvi adrenalinski park

Outdoor sadržaji u novom normalnom najtraženiji su i sve više turista okreće se boravku u prirodi i bira manje ruralne destinacije za svoj aktivan odmor. Ozalj se otvaranjem prvog adrenalinskog parka pokušava nametnuti i izboriti za svoje mjesto pod suncem Like i Gorskog kotara, područja koja imaju veliki turistički potencijal. Lika se prema broju i raznovrsnosti zaštićenih prirodnih objekata i lokaliteta može pohvaliti kako se na njenom području nalazi 58% površine svih nacionalnih parkova i parkova prirode u Hrvatskoj. Zasigurno je najznačajniji dolazak turista zbog Nacionalnog parka „Plitvička jezera“, no ovdje je i Nacionalni park „Paklenica“ i Nacionalni park „Sjeverni Velebit“ te „Park prirode Velebit“.

Adrenalinski park u Ozlju dopuna je turističke outdoor ponude, a sastoji od raznih prepreka postavljenim na visini, no radi zajamčene sigurnosti uz korištenje zaštitne opreme, omogućuju razvijanje novih fizičkih vještina posjetitelja.

Članak se nastavlja ispod oglasa

– Iznimna nam je čast što je grad Ozalj i Turistička zajednica područja Kupe prepoznala naš rad i promicanje vidljivosti ozaljskog kraja kroz projekte na kojima smo zajedno surađivali: Kupom kroz Ozalj, Susret s rijekom i Održivi turizam kroz društveno poduzetništvo te nam ustupili pravo na upravlje i korištenje Adrenalinskog parka. Kroz daljnju suradnju nastojat ćemo još više jačati destinacijski menadžment kroz umrežavanje raznih dionika šireg ozaljskog područja kako bi cjelokupna ponuda bila što bogatija i kvalitetnija za svakog posjetitelja. Adrenalinski park je jedan kvalitetan novitet na našem području koji će posjetiteljima biti dodatan motiv za dolazak. Uključivanjem Adrenalinskog parka u naše ponude, zaokružuje se cjelokupan doživljaj spoja ruralnog područja i adrenalinskog turizam. Radujemo se zajedničkoj suradnji s gradom i turističkom zajednicom te ćemo zajedničkim snagama nastojati turističku ponudu šireg ozaljskog područja podići na još viši nivo, istaknuo je portal Likaclub.eu vlasnik agencije Croatia Open Land Tours DMC, Krešo Rogoz.

Svakako svima željnim adrenalina predlažemo da se okušaju u kajakarenju prozirnim kajacima na Gackoj, te jednoj od omiljenih adrenalinskih atrakcija u Lici vožnji quadovima. Lika je već odavno postala destinacija u kojoj imate što raditi barem pet dana. Posjet Nacionalnim parkovima, planinarenje, hiking, bicikliranje, rafting, fotosafari i brojni adrenalinski sadržaji plus odlična gastro ponuda dovoljan su razlog za sići s autoceste i prije morskim radosti zastati i doživjeti Liku, ali i Gorski kotar.

Naslovna fotografija: Likaclub.eu

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije