U Večeri vina i umjetnosti uživalo više od 3.000 posjetitelja

Perivoj kralja Tomislava u Osijeku bio je mjesto događanja prve ovogodišnje Večeri vina i umjetnosti. Izvrsna vina 25 vinarija s područja Osječko-baranjske županije u kombinaciji s dobrim glazbenim programom i bogatom ponudom nekoliko domaćih proizvođača i OPG-ova bio je pravi magnet za brojne Osječane, njih preko 3.000, koji su odlučili ugodnu subotnju večer provesti u dobrom društvu. Kada tome dodamo i nezaobilaznu In Da Sofa u kojoj su gosti mogli uživati u glazbi po izboru DJ Pipsa, te radionicu za djecu, tada ne čudi kako je Večer vina i umjetnosti jedno od najdražih događanja brojnih Osječana.

Glazbeni dio večeri na glavnoj pozornici otvorio je sa svojom akustičnom gitarom Ivan Kovačević Jimi. Nakon toga uslijedio je nastup Scifidelity Orchestra, koji su dodatno zagrijali atmosferu na Večeri vina i umjetnosti i Osječanima poklonili nezaboravan glazbeno-scenski doživljaj.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Kako je uz vino, umjetnost bila u glavnoj ulozi na ovom događanju, moglo se vidjeti već na samom ulazu, gdje je posjetitelje dočekala velika instalacija izrađena od slame, a koja je brojnim ljubiteljima vina i umjetnosti poslužila kao idealna točka za fotografiranje. No takvih lokacija na događanju nije nedostajalo. Uz instalacije Udruge Slama, u Perivoju kralja Tomislava bile su razasute brojna umjetnička djela i instalacije.

Još uvijek stignete posjetiti Večer vina i umjetnosti u Osijeku

Posted by Turističke priče on Saturday, July 10, 2021

– Riječ je o događaju koji spaja dvije umjetnosti, a to je umijeće spravljanja vina i umjetnost kao takvu, koja dolazi u više izričaja, kao glazbena umjetnost, kao performans, kroz ples, kroz umjetnost svjetla, kroz likovnu umjetnost i sve se to povezuje u jednoj večeri koja spaja vino i umjetnost, objasnila je Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

Večer vina i umjetnosti je događaj koji je Turistička zajednica Osječko-baranjske županije prvi puta organizirala 2013. godine u osječkoj Tvrđi i održava se tri puta godišnje. Nažalost zbog pandemije koronavirusa proljetno izdanje ove je godine izostalo, a zbog radova u Tvrđi, ljetna Večer vina i umjetnosti preseljen je u Perivoj kralja Tomislava. Hlad stoljetnih stabala za ovu prigodu je postao Park vinske kulture, a kako se moglo zaključiti prema ozračju i raspoloženju posjetitelja, ovaj prostor je idealno funkcionirao.

U sklopu Večeri vina i umjetnosti premijera vinske prikolice

Prva ovogodišnja Večer vina i umjetnosti sufinancirana je iz prekograničnog projekta Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. “Manjine kao mostovi među zajednicama”. Vodeći partner je Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, dok su partneri Hrvatska samouprava Pečuh, Demokratska zajednica Mađara Hrvatske te Kulturna četvrt Zsolnay. Planirane projektne aktivnosti imaju za cilj stvoriti prekograničnu mrežu medijskog, kulturnog, turističkog, poslovnog i civilnog sektora kroz organizaciju okruglih stolova, kulturno-turističkih manifestacija, promotivnih kampanja te info centara.

Uz brojne proizvođače vina s područja Osječko-baranjske županije, koji su se predstavili svojom ponudom na stolovima, prilično veliku pozornost privukla je i vinska prikolica financirana iz prekograničnog projekta s Mađarskom. Nositelj je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, a partneri su Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i neprofitna tvrtka vinara iz mađarskog Villanya “Tenkes Nonprofit Kft”.

Unutar projekta, koji se bavi razvojem vinskog i gastronomskog turizma na području dijela hrvatskog Podunavlja te dijela mađarske Baranje našla se i kupnja vinske prikolice. Njena premijera bila je upravo na Večeri vina i umjetnosti, gdje su se u prikolici prezentirala vina iz Villanya, Baranje i Erduta. Cilj je s pokretnom promotivnom vinskom kušaonicom obilaziti turističke sajmove odnosno organizirati vinska predstavljanja diljem Hrvatske i šire.

Ljetna Večer vina i umjetnosti u potpunosti je opravdala očekivanja organizatora i posjetitelja. Nadamo se kako će epidemiološka situacija dozvoliti održavanje jesenske manifestacije, koju željno iščekujemo.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.