Park prirode Učka slavi 24. rođendan uz upola niže cijene ulaznica u Centru za posjetitelje Poklon

U subotu, 20. svibnja, Park prirode Učka obilježit će 24. rođendan Parka i drugu godišnjicu otvaranja Centra za posjetitelje Poklon. Tim povodom ulaznice za posjet muzejskom postavu bit će snižene 50% te će za posjetitelje biti organizirano besplatno stručno vođenje.

Područje planine Učke i dijela visoravni Ćićarije proglašeno je parkom prirode 19. svibnja 1999. godine. Vrijednosti, zbog kojih ovo područje zaštićeno, poznate su već odavno, a leže u njegovom reljefu i neposrednoj blizini mora. Sve je to uvjetovalo razvoju specifične klime te bujne šumske vegetacije. Tome valja dodati bogata livadna i druga antropogena staništa na kojima obitavaju brojne endemske, ugrožene i zaštićene biljne i životinjske vrste.

Prirodna i kulturna baština Parka prirode Učka prezentirana je na moderan i interaktivan način u muzejskom postavu Centra za posjetitelje Poklon. Kombinacijom multimedijalnih i tradicionalnih izložaka, u specifično dizajniranom prostoru, ispričana je priča o povijesti i sadašnjosti najvažnije planine na ovom području. Prikazano je bogatstvo prostora, koje odavno privlači brojne posjetitelje, koji ovdje pronalaze bijeg od urbane vreve.

Uz prigodne cijene ulaznica, gosti Parka prirode Učka i Centra za posjetitelje Poklon, u subotu će moći upoznati obilježja Učke i Ćićarije kroz besplatna stručna vodstva muzejskim postavom, u 10:30, 12:00 i 13:30 sati. Nakon toga posjetiteljima preostaje otkriti isto u prekrasnoj prirodi ovog zaštićenog područja.

Izvor fotografija: Park prirode Učka

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.