Ulaznice u pola cijene povodom rođendana Parka prirode Učka i Centra za posjetitelje Poklon

U subotu, 21. svibnja obilježava se 23. rođendan Parka prirode Učka i prvi rođendan Centra za posjetitelje Poklon. Ulaznice za interpretacijski postav Centra za posjetitelje Poklon bit će snižene 50%, a tijekom dana bit će organizirana tri stručna vodstva.

Istovremeno, u jamama Rašpor i Pricejak održat će se akcije čišćenja speleoloških objekata, u organizaciji Speleološkog kluba Ozren Lukić, inicijative Čisto podzemlje i Javne ustanove Park prirode Učka. Tim povodom, za javnost smo organizirali dva predavanja, u konferencijskoj dvorani CZP Poklon, na kojem će se govoriti o speleologiji, ugroženosti podzemlja, problemima i prilikama za rješavanje problema otpada u špiljama i jamama.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Za sudjelovanje u programu potrebna je prethodna prijava, a prijave su otvorene do popunjenja raspoloživih mjesta. Prijave za program moguće putem LINKA.

Centar je izgrađen rekonstrukcijom i sanacijom starog, devastiranog i napuštenog gospodarskog objekta u samom centru Parka, a nalazi se na 930 metara nadmorske visine, što ga čini uistinu jedinstvenim u lokalnim, ali i svjetskim razmjerima.

Na oko 1.200 četvornih metara površine svoje mjesto su našli interpretacijski, edukacijski i turistički sadržaji. Tu je i velika učionica podijeljena na četiri cjeline koje simboliziraju četiri godišnja doba, a koja je namijenjena provođenju edukacijskih programa s najmlađim posjetiteljima.

Centar za posjetitelje Poklon otvoren je za individualno posjećivanje od 9 do 12 sati, od 13 do 14, od 15 do 16 te od 17 do 19 sati. Snižene cijene ulaznica vrijede i za individualne posjetitelje.

Program povodom rođendana:

  • 10.00 – 10.30 Predavanje “Upoznajmo svijet speleologije”, Andrea Deklić, mag.geog. (CZP Poklon, konferencijska dvorana)
  • 10:45 – 11.30 Predavanje “Inicijativa Čisto podzemlje”, Damir Janton, mag.educ. (CZP Poklon, konferencijska dvorana)
  • 12.00 – 13:00 Stručno vodstvo kroz interpretacijski postav CZP Poklon
  • 14:00 – 15:00 Stručno vodstvo kroz interpretacijski postav CZP Poklon
  • 16:00 – 17:00 Stručno vodstvo kroz interpretacijski postav CZP Poklon

Naslovna fotografija: Nikola Zelmanović, izvor: PP Učka

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.