Upoznajte plaže Slavonije i Baranje

spot_img

Otkrivaju se polako brojni skriveni turistički biseri Slavonije i Baranje. Sve je više gostiju željnih upoznavanja još uvijek pomalo divlje i neukroćene prirode kojom, osobito u vrijeme ljetnih vrućina, dominiraju Dunav i Drava. I upravo su ove dvije rijeke rado posjećene u ljetnim mjesecima, a njihove plaže neke su od najposjećenijih na području Slavonije i Baranje.

Drava je najbrža rijeka srednje i istočne Hrvatske, čiju atraktivnost možete osjetiti ležeći u plićaku na nekoj od brojnih pješčanih plaže, opuštajući se i puštajući brzoj Dravi da vas masira. Posebno su zanimljivi riječni meandri i pješčani otoci kojih, ovisno o vodostaju, na Dravi ima desetak. Posebnost ove rijeke čine i pješčani otoci, a najviše ih se nalazi između Gata i Petrijevaca. Nasuprot jednog od njih smjestila se Bistrinačka plaža, po mnogima najljepša dravska pješčana plaža. Osim atraktivnih pješčanih sprudova, ova plaža prvog vikenda u srpnju nudi i atraktivnu manifestaciju – Bistrigin, prvenstvo Panonije u piciginu koji se već desetljećima igra na brojnim slavonskim i baranjskim riječnim plažama.

Odmor na kontinentu i u najtoplijim danima u godini može biti pravi gušt, jer razgledanje kulturne baštine, uživanje u čarobnom Kopačkom ritu ili vinskim podrumima uvijek možete upotpuniti vožnjom čamcem ili kupanjem u Dravi, Dunavu ili brojnim jezerima Slavonije i Baranje. Pješčani otok kod Gata, dravske plaže u Nardu ili kod Nehaja, osječka Kopika te niz dravskih plaža u blizini Osijeka, kao i jezera Borovik kod Đakova, Lapovac kod Našica i Đola u Dardi zbog svoje su atraktivnosti sve češće destinacije i turista, a ne samo lokalnog stanovništva.

Živi Dunav kod Batine i Zeleni otok ljeti su puni izletnika, no najatraktivnija plaža u Baranji ipak je plaža u Dražu na Dunavcu dugačkom čak 10 kilometara. Odnedavno je uređena te danas posjetiteljima nudi prekrasnu šetnicu, terene za odbojku, pametne tuševe, sanitarne čvorove te ugostiteljski lokal.

Sve riječne plaže Slavonije i Baranje, kao i jezera, u ovim vrućim ljetnim danima privlače kupače. No treba napomenuti kako je kupanje u njima na vlastitu odgovornost. Ipak, duge pješčane obale i otoci do kojih u ljetnim mjesecima i najmlađi posjetitelji mogu doći šetajući po plićaku, sasvim su dovoljni za pravo ljetno osvježenje.

Izvor: Turistička zajednica Osječko-baranjske županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.