Četiri prigodna koncerta za Uskrs u Zagrebu

spot_img

Za Uskrs u zagrebu će se već tradicionalno održati prigodni koncerti. Naime, povodom najvećeg kršćanskog blagdana, Turistička zajednica grada Zagreba poklonit će ove godine posjetiteljima i građanima Zagreba, prigodne uskrsne koncerte u razdoblju od 31. ožujka. do 7. travnja.

uskrs u zagrebu
Program – Uskrs u Zagrebu 2024, izvor: TZ grada zagreb

Koncerti će se održavati na različitim lokacijama, a nastupit će glazbenici i ansambli koji će svim posjetiteljima pružiti priliku da uživaju u bogatoj glazbenoj baštini. Ulazi na sve koncerte su besplatni, a program će uveličati zagrebački kvartet, Projekt lazarus i Komorni zbor “Ivan Filipović”.

 • 31. ožujka, USKRS – ZAGREBAČKI KVARTET (20:00h)
  Grkokatolička konkatedrala, Ćirilometodska 1
 • 2. travnja, UTORAK – ZAGREBAČKI KVARTET (20:00h)
  Muzej grada Zagreba, Opatička 20
 • 5. travnja, PETAK – PROJEKT LAZARUS (19:00h)
  Crkva sv. Ivana Krstitelja, Nova Ves 64a
 • 7. travnja, NEDJELJA – KOMORNI ZBOR “IVAN FILIPOVIĆ” (19:00h)
  Crkva sv. Ivana Krstitelja, Nova Ves 64a

Na Uskrsni ponedjeljak, tradicionalno počinje i nova sezona Smjene straže Počasne satnije Kravat pukovnije koja se održava uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba. Ceremonija kreće u 11:30 sati spajanjem konjičkog i pješačkog postroja te predajom stijega na križanju Mesničke ulice i Ilice, a završava u 13 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, primopredajom stijega i razdvajanjem stroja. Program izvodi 12 pješaka i tri konjanika, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta Smjena straže se otkazuje.

zagreb cvijeće
Foto: Boška i Krešo, izvor: Turistička zajednica grada Zagreba

Turistička zajednica grada Zagreba želi svim posjetiteljima i sugrađanima sretan i blagoslovljen Uskrs te poziva sve da se pridruže ovim jedinstvenim događanjima.

Naslovna fotografija: Boška i Krešo
Izvor fotografija: Turistička zajednica grada Zagreba

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.