Uslikajte se na ruti ‘Putovima Frankopana’ i pokupite nagradu!

- Oglas -

Izazovna prilika za zaljubljenike u prirodu, planinarenje, fotografiju i kulturnu baštinu – obiđite svaku od ukupno 20 lokacija Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana, opalite „selfie“ i osvojite nagradu!

Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana, posvećena bogatoj i vrijednoj ostavštini slavne hrvatske plemićke obitelji Frankopan danas obuhvaća ukupno 17 frankopanskih kaštela i 3 sakralne lokacije s područja Primorsko-goranske županije, obogaćene interpretacijskim sadržajem. 

Posjetiteljsku i interpretacijsku infrastrukturu kulturno-turističke rute ‘Putovima Frankopana’ čini osam interpretacijskih centara – Trsat, Grobnik, Bakar, Bribir, Krk, Čabar, Brod na Kupi i Kraljevica. Središnji Posjetiteljski centar nalazi se u dvorcu Nova Kraljevica. Ti su centri čuvari priča o životu Frankopana, njihovoj ljubavi, strasti, zavjerama, intrigama, vjeri i moći.

Ruta sjedinjava prirodnu, kulturnu, gastronomsku i turističku ponudu ovoga kraja. Ujedno štiti kulturno nasljeđe obitelji Frankopan na području Primorsko-goranske županije. Obilazak rute povest će vas na istraživanje, otkrivanje i saznanje o brojnim svjedočanstvima utjecaja i moći velikih Frankopana.

Nagradni foto natječaj otvoren je sve do 15. prosinca ove godine, a pravila i uvjete natječaja potražite ovdje.

Uz to, na ruti se tijekom ožujka održava i veliki broj zanimljivih aktivnosti – od interpretacijskih šetnji, besplatnih ulaza na neke od lokacija, do novoosmišljene igrificirane šetnje gradom Bakrom.

Naslovna fotografija: Turistička zajednica Grada Bakra

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.