Uživajte u pet atraktivnih sportskih outdoor avantura sedmog Baška Outdoor Festivala

Baška Outdoor Festival nudi uživanje u brojnim outdoor avanturama, točnije u pet atraktivnih outdoor sportskih programa, od trail trčanja, brdskog biciklizma, preko planinarenja do sportskog penjanja na stijeni i ziplinea, sve uz posebne pogodnosti smještaja i brojne popratne sadržaje.

Zahvaljujući prirodnim ljepotama jedinstvenog krajolika Baške, koje su idealna kulisa za različite vrste outdoor aktivnosti, zaljubljenici u aktivni i sportski način života pronaći će nešto za sebe u trodnevnom programu ovogodišnjeg izdanja Baška Outdoor Festivala, koji organiziraju Turistička zajednica općine Baška, u partnerstvu s Valamarom i organizatorima sportskih sadržaja.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Program počinje u petak, 15. listopada, avanturom Zip & Fly organiziranom u suradnji sa Zipline Edisonom, na kojoj će svi avanturisti tijekom petka, subote i nedjelje, uz prethodnu najavu, moći, po promotivnoj cijeni za sudionike BOF-a, isprobati vožnju terenskim vozilom, hodati u prirodi i spuštati se po sajlama dužim od dva kilometra.

U subotu, 16. listopada, svim posjetiteljima Baška Outdoor Festivala nude se brojni izazovi, a najveći među njima možda je koju aktivnost odabrati za sebe, ili cijelu obitelj. U natjecateljskom dijelu za bicikliste se pobrinuo Adria Bike, koji organizira peto izdanje sada već legendarnog Krk’n’Roll MTB Maratona (e-bike i mtb), s tri staze različitih duljina, 60, 40 i 30 kilometara, namijenjene ženama i muškarcima.

Ljubitelje traila također čeka poslastica, 11. izdanje prve hrvatske trail utrke Krk’n’trail, treking natjecanja koje organizira Treking liga i to u tri kategorije: 7, 14 i 24 kilometra. Kada završe outdoor aktivnosti i proglase se pobjednici Krk’n’traila i Krk’n’roll MTB Maratona, umor će zamijeniti druženje i zabava na već tradicionalnom mjestu, u Porto Clubu Baška, službenoj After Race Zoni Baška Outdoor Festivala.

Izvan natjecateljskog dijela, nisu zaboravljeni ni sportski penjači. Zbog velikog interesa za penjanje na prirodnim stijenama u okolici Baške, organizirano je penjanje na dva, od trenutno četiri, penjališta, Portafortuni u subotu, 16., te penjalištu Belove stene u nedjelju, 17. listopada. Program Touch the Sky prilagođen je i početnicima, od 12. godina starosti, koje će penjanju podučavati stručni tim Anima Adventures.

U nedjelju, 17. listopada, za one koji više vole planinariti, biti će organiziran izlet Rocky Hill Hike Tour, trasom dužine 12 kilometara: Baška/ Heritage hotel Forza – Zarok – ispod velog Gradaca – Ljubimer – Stanikovica – uvala Bracol – prijevoj Vraca – pješčara Zarok – Baška, uz stručnu pratnju vodiča Promotiv Travel Outdoora. Izlet će svim planinarima omogućiti i upoznavanje s Baškom i okolicom, a obzirom na nevjerojatne vizure i netaknutu prirodu koja vas čeka iza svakog ugla, preporuča se obavezno nošenje fotoaparata.

Na ovogodišnjem Festivalu osigurano je i zagrijavanje za dan prepun aktivnosti uz Flow2Glow Warmup Yoga, 16. i 17. listopada, a organizatori su mislili i na najmlađe sudionike festivala koji će moći uživati u raznim aktivnostima u Outdoor kutku za djecu na zelenim površinama Zvonimir Sunny Hotela by Valamar.

Svim posjetiteljima na raspolaganju su outdoor karta i outdoor brošura, kao i aplikacije KRKHike i KRKBike. Također, za sve sudionike na raspolaganju i posebno povoljan smještaj kod partnera festivala, Valamar Riviere. Više o samom događanju, kao i načinima prijave za sudjelovanje možete pronaći na POVEZNICI.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije