Uživanje u prirodi nikada nije bilo jeftinije: Dva najposjećenija nacionalna parka drastično su snizila cijene ulaznica

Nestvarno lijepa razvedena hrvatska obala, slikovita planinska područja Like i Gorskog kotara, Međimurje poznato i kao „Hrvatski cvjetnjak“ i zlatom okupana Slavonija tek su neke od prirodnih ljepota naše države koje posjećuju kako domaći tako i strani turisti. Za sve ljubitelje prirode koji maštaju o tome da iz prve ruke posjete neku prirodnu atrakciju Hrvatske stižu dobre vijesti. Više nema izgovora za neposjećivanje najpoznatijih nacionalnih parkova Hrvatske zbog iskazivanja nezadovoljstva oko visokih cijena ulaznica. Upravo je sada pravo vrijeme za upoznavanje prirodnih ljepota naše države te uživanje u miru i ljepotama raznih krajolika jer cijene ulaznica za posjet Plitvičkih jezera i Krke nikada nisu bile jeftinije. Vidjeti ljepote brojnih slapova, jezera, šuma, domaćih i divljih životinja Hrvatske nikada nije bilo jednostavnije i izglednije nego danas. Stoga, donosimo kratko obrazloženje zašto morate iskoristiti ovu jedinstvenu priliku jer su ulaznice još kratko u prodaji.

Nacionalni park Plitvička jezera

Članak se nastavlja ispod oglasa

Posjetiti Plitvička jezera oduvijek je bio san mnogim zaljubljenicima u kristalna jezera i slapove, žuborenje vode i uživanje u miru. Tako su prirodne ljepote ove turističke destinacije prepoznate još 1949. godine kada su Plitvička jezera proglašena prvim nacionalnim parkom u Hrvatskoj. Također, zbog jedinstvenog načina nastanka jezera Plitvice su dobile međunarodno priznanje 26. listopada 1979. godine, upisom na UNESCO-ov Popis svjetske baštine. Ovaj nacionalni park služi i kao prirodno stanište brojnim životinjama poput risova, vukova i medvjeda što im daje dodatnu vrijednost prilikom brojnih turističkih posjeta. Kako se cijene ulaznica tijekom ljeta kreću oko 150 do 200 kn po osobi, odlučili su u svibnju sniziti cijene kako bi brojni Hrvati mogli posjetiti ovaj jedinstveni nacionalni park. Tako, od 11. do 24. svibnja odrasli će ulaznicu platiti 50 kn, studenti 30 kn, a djeca od sedam do 18 g 25 kn. Osobe s posebnim potrebama s invaliditetom preko 50 posto i djeca do sedam godina ulaz imaju gratis. Ostale popuste pogledajte na stranici Plitvička jezera.

Nacionalni park Krka

Nacionalni park Krka smješten je na području Šibensko-kninske županije, a sama rijeka Krka po dužini je 22 rijeka u Hrvatskoj. Posebnost ovog nacionalnog parka je u tome što je prepoznat kao idealna turistička destinacija koja nudi brojne prirodne ljepote te je najposjećeniji nacionalni park nakon Plitvičkih jezera. Tako, Skradinski buk je posljednja, sedma i najduža sedrena barijera na rijeci Krki i slovi kao jedna od najpoznatijih prirodnih znamenitosti Hrvatske. Roški slapovi brojne posjetitelje ostavljaju bez daha; brojne vodenice, etnografske zbirke i suvenirnice tek su dio posebnosti ovog dijela Krke. Ovom nacionalnom parku namjena je prije svega znanstvena, kulturna, odgojno-obrazovna i rekreativna. Za posjetitelje je ponovno otvoren od ponedjeljka 11. svibnja po promotivnoj cijeni ulaznica od 50 kuna za odrasle i 25 kuna za djecu i mlade od 7 do 18 godina, a djeca do 7 godina imaju besplatan ulaz. Više o posebnosti ove turističke destinacije na Nacionalni park Krka.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.