Varaždinska županija i dalje razvija “priču”

Brend “Kuće za odmor s pričom” u posljednje je tri godine pozicionirao Varaždinsku županiju u jednu od kontinentalnih županija Hrvatske koje su iznimno povećale broj, ali i kvalitetu privatnog smještaja. I to ne bilo kakvog smještaja, već smještaja koji ima vlastitu, jedinstvenu priču.

Projekt je to koji je potaknuo mnoge da svojim vikendicama ili klijetima koje su izgubile svoju prvotnu namjenu, udahnu novi život. Rekonstrukcijom i adaptacijom tih objekata nastale su Kuće za odmor namijenjene smještaju turista, a važno je istaknuti kako je time istodobno očuvana i tradicionalna arhitektura. Tako danas na području Varaždinske županije ima nešto više od 100 kuća za odmor, što je gotovo četiri puta više nego 2018. godine kada je započela provedba spomenutog projekta.

Završetkom četvrtog certifikacijskog kruga krajem listopada 2021. godine, Ugovore o certificiranju potpisalo je novih 11 vlasnika kuća za odmor, čime se broj Kuća za odmor s pričom povećao na 55 s ukupno 263 glavna i 40 pomoćnih kreveta.

– Izuzetno smo ponosni na činjenicu kako je više od polovice svih kuća za odmor na području Varaždinske županije certificirano ovom oznakom kvalitete što nam prije svega omogućuje lakše upravljanje kvalitetom i održivim razvojem ove vrste smještaja, a posljedično i cijele destinacije. Jer osim što podižu kvalitetu smještaja, neke od ovih kuća svojom su pričom i sadržajima koje nude za svoje goste, već postale mini destinacije i glavni motiv putovanja u varaždinski kraj, rekao je direktor Turističke zajednice Varaždinske županije, Miran Bojanić Morandini.

Privatnost, mir, komfor, kao i dodatni sadržaji koje svaka od kuća za odmor nudi svojim gostima, samo su neki od razloga zbog kojih se upravo u Kućama za odmor s pričom ostvaruje gotovo 11% svih noćenja na području Varaždinske županije. Tako velik broj gostiju dobiva i dodatnu vrijednost boravka u certificiranom smještaju koji jamči posebno iskustvo i kvalitetu.

– Do prije tri godine ruralni dijelovi Varaždinske županije bili su gotovo potpuno nepoznati turistima, a na velikom dijelu ruralnog područja županije nije postojao niti jedan turistički smještajni objekt. Razvojem ovog projekta mnoge nekadašnje vikendice, kolibe i tradicijske kuće na prekrasnim zelenim varaždinskim brežuljcima, postale su prepoznatljiv brend i sinonim za kvalitetu privatnog smještaja u Varaždinskoj županiji i Hrvatskoj. Ti objekti privlače goste iz cijelog svijeta, a ljudi koji do jučer nisu imali iskustva u turizmu danas su domaćini koji dobivaju najviše ocjene od turista, ističe Bojanić Morandini.

Kuće za odmor koje su 2021. godine, u sklopu IV. certifikacijskog kruga postale “Kuće za odmor s pričom”:

Kuća za odmor Sviba***
Adresa: Tuhovec 26a, Varaždinske Toplice
Kapacitet: 2+1

Kuća za odmor Oasis of Peace****
Adresa: Lukavec 30d, Ivanec
Kapacitet: 6+2

Villa Trakoscan Dream****
Adresa: Šinkovica Šaška 25A, Bednja
Kapacitet: 4

Kuća za odmor Odisea Hill House***
Adresa: Gačice 11A, Ivanec
Kapacitet: 4+2

Villa Issa****
Adresa: Vinogradska 102/54, Vrtlinovec
Kapacitet: 4+2

Kuća za odmor Podvezanec****
Adresa: Ulica Mali Vrh 421c, Varaždinbreg
Kapacitet: 4+2

Holiday Villa Rita***
Adresa: Ul. Franje Bužanića 14, Turčin
Kapacitet: 8+2

Sofi Holiday House***
Adresa: Pišćanovec 18/2, Varaždinske Toplice
Kapacitet: 4+2

Kuća za odmor Padiva***
Adresa: Izvorska 56, Globočec Ludbreški
Kapacitet: 4+2

Georgina Sunny Hill House****
Adresa: Vinogradska 90, Seketin
Kapacitet: 4+2

Kuća za odmor Trojak***
Adresa: Nova Gora 100, Jalžabet
Kapacitet: 4+2

Naslovna fotografija: Kuća za odmor Podvezanec/ Turistička zajednica Varaždinske županije
Fotografije: Turistička zajednica Varaždinske županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.