“Via vino” pun pogodak i ove godine: Festival pod zvijezdama vinskih cesta i u vikendu pred nama

Festival VIA VINO, koji donosi besplatne filmske projekcije na bajkovite lokacije vinskih cesta Zagrebačke županije, uz kreativne zalogaje i birana vina oduševio je prve posjetitelje. Ne propustite rezervirati svoje mjesto ove subote, 10. rujna u vinariji Litterarii.

Spektakularno okruženje plešivičkih obronaka i padajući vinogradi iznad Ivanić Grada, protekli su vikend privukli brojne gurmane, vinoljupce i istraživače na otkrivanje ponude vinskih cesta Zagrebačke županije. Prvi vikend održavanja VIA VINO festivala, nadmašio je očekivanja organizatora, Turističke zajednice Zagrebačke županije, ne samo izvrsnom posjećenosti već i oduševljenjem posjetitelja.

Interes za sudjelovanjem je izniman. Posjetitelji su prepoznali novi turistički doživljaj koji smo uspješno kreirali, razmišljajući o strateškom razvoju vinskih cesta Zagrebačke županije i našem ciljanom tržištu, domaćim gostima i posebno, stanovnicima Zagreba. Na VIA VINU vas očekuje boravak na otvorenom, u prirodi, kreativan doživljaj tradicionalne hrane, hvaljenih vina i umjetnosti kroz odabir europskih filmova, obilazak vinskih podruma i prigodan program za sjajan vikend, nadomak Zagreba. Prva dva dana VIA VINO festivala potpuno su rasprodana a ostalo je još jako malo slobodnih mjesta za nadolazeća dva vikenda održavanja što je veliko priznanje Turističkoj zajednici Zagrebačke županije kao i svim našim partnerima u organizaciji omiljenog festivala,“ ističe direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

Kreativni zalogaji s domaćim potpisom

Filmske projekcije besplatne su za sve posjetitelje no potrebno je rezervirati svoje mjesto prijavom na info@visitzagrebcounty.hr. Cjelokupni doživljaj filmske eno-gastro večeri upotpunit će birani zalogaji s tradicionalnim namirnicama Zagrebačke županije. Na jelovniku će se tako pronaći domaća patka i junetina, uz pesto od bučinih sjemenki u inačici bruschetta i burgera. Ne zaboravimo svježe pripremljen bakin kukuruzni kruh, sir s vrhnjem i nezaobilazne plate domaćih kobasica za tradicionalan, autentičan snack dok uživate u čaši vina i filmu.

U subotu 10. rujna očekuje vas VIA VINO u Vinariji Litterarii

Nova filmska projekcija, očekuje nas ove subote 10. rujna u bajkovitom okruženju povijesne kurije u Nespešu, gdje se danas nalazi vinarije Litterarii. Od 18 sati posjetitelji će moći uživati u vrhunskom izboru vina zelinske vinske ceste, prepoznate po Kraljevini ali i svjetskom uspjehu Sauvignon Blanc-a vinarije Puhelek-Purek. Očekuje vas i obilazak kurije i vinarije LItterarii koja oduševljava svojim interijerom jednako koliko i vrhunskim vinima iz čuvenih vinograda koji je okružuju.

U 20:00 h počinje projekcija filma “Priča o mojoj ženi” prema istoimenom romanu autora Milana Fusta iz 1942. godine. Sama priča, varijacija na legendu o Letećem Holandezu, radnjom je smještena u dvadesete godine prošlog stoljeća. U njoj se brodski kapetan Jakop Storr u lokalnom kafiću s prijateljem okladi da će oženiti prvu ženu koja će ući u bar… a tada ulazi mlada Lizzy.

Otvorena kuhinja restorana Barrel Zagreb uz svježe pripremljenim zalogajima upotpunit će ovu bajkovitu večer na otvorenom.

Festival VIA VINO završava u subotu 17. rujna na nezaboravnoj šumskoj lokaciji!

Posljednji festivalski dan posvećen je još neotkrivenoj turopoljskoj priči, koja će vas zasigurno iznenaditi. Posebna lokacija zadnjeg festivalskog dana, smještena je u turopoljskoj šumi. Za javnost zatvorena, Lugarnica Čardak otvorit će svoja šumska vrata 17. rujna od 18 sati. Otkrit ćete kako se upravo ovdje love crni tartufi te upoznati stručnjake za njihov pronalazak – vjerne tragače ovog šumskog blaga i naše najbolje prijatelje, pse.

Uz raznovrsnu ponudu vinara zagrebačkih vinskih cesta, moći ćete kušati i domaći gin uz pratnju kreativnih zalogaja koji se za vas pripremaju na otvorenom.

U 20 sati počinje besplatna projekcija filma “Još jedna runda” nagrađivani film danskog Thomasa Vinterberga u kojem je autor ponovio uspješnu suradnju s najpoznatijim danskim glumcem Madsom Mikkelsenom. Još jedna runda nagrađena je Oscarom u kategoriji Najbolji međunarodni igrani film. 

Izvor fotografija: Turistička zajednica Zagrebačke županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.