Vikend u Istri: Ugasite mobitele i uživajte!

Članak se nastavlja ispod oglasa

Potražite bezvremenske ljepote koje od vaših osjetila traže potpunu predanost. Oslobodite se stresa u Istri. Još jedan prijedlog za rujanski izlet u Istru koji vam donosi sasvim drugačiju percepciju od one ljetne na koju ste naviknuli. Istra je destinacija za sva godišnja doba, a baš rujan i listopad najpopularniji su nakon ljetnih mjeseci zbog sezone tartufa, ali i prekrasnih boja koje vladaju našim najzelenijim poluotokom.

Ulice malih gradića, stoljetne šume, antičko kazalište, impozantna bazilika i vrh planine jedinstvena su mjesta za bijeg od svakodnevice. Odaberite jedno od njih, zaboravite na sve i posvetite se sami sebi.

Kula svetog Martina, Buje

Nekadašnja strateški važna kula danas služi kao galerija. Pogledajte izložbu, bacite pogled s kule, a zatim se izgubite u ljupkim uličicama Buja.

Zakoračite zatim izvan grada, slijedeći neku od vinskih cesta u potrazi za vrhunskim vinom i domaćom hranom. Noć dočekajte u tradicionalnoj konobi.

Šuma Kontija

U blizini Limskog kanala, gdje je svoj mir našao i svetac pustinjak Romuald, raste bujna šuma čije će vam staze ponuditi odmor od užurbane svakodnevice. Bogata je biljnim i životinjskim vrstama, a u Kontiji se posebno ističe šuma bijelog graba stara gotovo 150 godina.

Malo rimsko kazalište u Puli

Antička Pula bila je puna kulturnih zbivanja, a imala je čak dva kazališta. Malo rimsko kazalište moglo je primiti čak pet tisuća gledatelja. Danas su polukružne kamene klupe prazne. Uživajte u tišini napuštenog kazališta i pokušajte zamisliti kako su predstave izgledale prije dvije tisuće godina.

Eufrazijeva bazilika u Poreču

Jedan od najpoznatijih kulturnih spomenika Istre, poznat po svojim živopisnim mozaicima, kao da predstavlja svemir u malom. Odmorite se u tišini velike bazilike i u miru razmislite o najvažnijim stvarima u vašem životu

Učka

Popnite se na Vojak, vrh planine Učke visok 1394 metra. Naslonite se na kulu na njegovom vrhu i uživajte u suncu koje vas grije.
Pogled pred vama je veličanstven. Ispraznite svoj um od suvišnih misli i uživajte u trenutku.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Naslovna fotografija: Turistička zajednica Pule

Izvor: Istra.hr

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

NAJČITANIJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije