Vinski grad – idealno mjesto za sve željne uživanja u vinima i street foodu u prirodi

Vinski grad na jednom mjestu i ove je godine za vas pripremio preko 400 vinskih etiketa u atmosferi iz koje nećete htjeti otići.

Tjedan dana od otvaranja, festival Vinski grad svakodnevno okuplja brojne građane u predivnom prirodnom okruženju parka dr. Franje Tuđmana u Zagrebu. Ljubitelji vina, hrane i druženja u otmjenoj i opuštenoj atmosferi u Vinskom gradu mogu uživati svaki dan od 17 do 1 sat, do 19. lipnja.

U ponudi se nalaze vinske etikete iz svih hrvatskih vinskih regija, te nekoliko uvoznih. Ponudu vina prati i široki izbor street fooda, od prvoklasnih burgera, jela od ribe i piletine do pizze i vegetarijanskih zalogaja.

Cilj festivala je približiti vino potrošačima i u sigurnoj i zabavnoj atmosferi odgonetnuti nedoumice s kojima se susreću pri odabiru vina u trgovinama ili restoranima, poput što je to suho vino, zašto pjenušac nije uvijek šampanjac, je li rose vino piće za žene, zašto svi koji tek otkriju vino obožavaju muškat i kuda dalje jednom kada vam dosadi slatko vino, je li logičan slijed malvazija istarska ili neka druga sorta? Vinski grad je namijenjen širokom krugu ljudi koji ne moraju biti vinski znalci, ali vole i žele konzumirati dobra vina.

Na ulazu u Vinski grad potrebno je unajmiti staklenu vinsku čašu za 30 kuna, a konzumacija se plaća karticom na svakoj kućici kako bi cijeli proces do uživanja bio što kraći. Sva vina iz ponude su dostupna na čašu i butelju.

Lista vinara koji vas očekuju u Vinskom gradu u Zagrebu:

  • Dalmacija: Skaramuča, Black Island, Korlat, Saints Hills, Stina
  • Istra: Benvenuti, Matić, Marčeta, Medea, Vina Laguna, Cattunar, Roxanich
  • Bregovita Hrvatska: Kostanjevec, Preiner, Štampar, Dvanajščak Kozol, Piena, Podrum Štrigova, Jakopić, Petrač, Cmrečnjak, Kunčić, Klet Romić, Miklaužić, Griffin Ivančić, Lagena, Šafran, Matočec, Kos
  • Slavonija: Buhač, Enosophia, Galić, Krauthaker, Iločki podrumi, PP Orahovica, Vinarija Kutjevo, Royal Hill
  • Uvoz: Astoria, Makedonske delicije, Vinakoper, Tikveš, Weszeli

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.