“Vinski grad” po prvi puta u Splitu

Poznati vinski festival Vinski grad prvi put a će se održati u Splitu. Mjesto održavanj je KOLUR – ZVONČAC – novouređena event zonu (Obala Kneza Branimira 19).

vinski grad pula
Foto: Domagoj Miletić

Radno vrijeme festivala bit će od 19 do 1 sat iza ponoći, a u tom periodu ljubitelji otmjenog druženja moći će kušati fina vina iz svih hrvatskih regija s naglaskom na lokalne vinarije.

Dalmatinske vinarije koje će se predstaviti su: Stina, Skaramuča, Markus, Ško vina, Hvar Hills, Royal Hills, Testament, Black Island, Vislander, Grabovac i Korlat. Uz njih, za znatiželjne koji žele upoznati i vina iz ostatka Hrvatske stižu vinarije Štampar, Kopjar, Rossi, Matić, Cattunar, Marčeta, Benvenuti, Galić, Vinarija Kutjevo d.d. i Markota.

Inozemnu ponudu čine talijanski proizvođač prosecca Astoria, Lillet from France, Vino Simčić i De Adami Zaloščan.

vinski grad u splitu
Foto: Vinart

Za one koji još nisu počeli uživati u vinu, u ponudi će biti i kokteli koje će pripremati House of prosecco and gin. Odgovornost za vrhunsku atmosferu preuzima ekipa iz Jukebox.hr, a glavni partneri projekta pripremaju prekrasno uređene lounge zone iz kojih nećete htjeti otići. Vinsku ponudu pratit će majstori street fooda Bite of fun s dnevnim kreativnim ponudama jela.

Na ulazu u Vinski grad potrebno je unajmiti staklenu vinsku čašu za 5 eura. Konzumacija se plaća karticom/ kuponima na svakoj kućici kako bi cijeli proces do uživanja bio što kraći. Sva vina iz ponude su dostupna na čašu i butelju.

Vinski grad Pula
Foto: Vinart

Ulaz na festival je besplatan, a cijene vina promotivne. Sve novosti i informacije o Vinskom gradu, ali i svakodnevnu atmosferu pratite na društvenim mrežama Vinarta.

Izvor fotografija: Vinart

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.