Vodiči Nacionalnog parka Krka vode vas u besplatan obilazak gornjeg toka rijeke Krke

spot_img

U povodu Međunarodnog dana turističkih vodiča, vodiči interpretatori Javne ustanove “Nacionalni park Krka” pozivaju zaljubljenike u prirodu da im se pridruže u subotu, 9. ožujka 2024. u 11 sati. Za zainteresirane organiziran je prigodan besplatan obilazak gornjeg toka rijeke Krke na lokalitetima Puljane, Manojlovac i Burnum. Za prijavljene sudionike ulaz na te lokalitete je besplatan. Mjesto okupljanja bit će parkiralište u Eko kampusu “Krka” u Puljanima.

manojlovac
Manojlovački slapovi, izvor fotografije: JU “Nacionalni park Krka”

Za besplatan obilazak Krke predviđene su dvije grupe od po dvadeset osoba. Vođene ture uključuju obilazak Manojlovačkog slapa, rimskog vojnog logora Burnuma i Eko kampusa “Krka” u Puljanima.

Iza Nacionalnog parka Krka pozivaju zainteresirane da ispune prijavnicu jer je broj sudionika ograničen.

Kroz interpretaciju baštine, prirodne i kulturne, vodiči Nacionalnog parka Krka predstavit će vam ljepote i vrijednosti srednjeg i gornjeg toka rijeke Krke i pokazati kako se taj prostor može obići, s naglaskom na pješačkim stazama i biciklističkim rutama. Omiljeni među posjetiteljima, koji dolaze sa svih strana svijeta, od Dalekog istoka do hladnoga Sjevera, vodiči interpretatori oduševit će vas gotovo kao i sama Krka.

Izvor fotografije: JU “Nacionalni park Krka”

Otkrijte Burnum, arheološko blago u srcu Dalmatinske zagore. Zaronite u bogatu povijest toga područja i saznajte više o važnim događajima koji su oblikovali taj prostor, čije naslijeđe baštinimo danas. Upravo se predmeti pronađeni u arheološkim iskapanjima u Burnumu nalaze u Arheološkoj zbirci u Eko kampusu “Krka” u obližnjim Puljanima.

///Upoznajte Burnum, gradinu po bojevima slavnu

Eko kampus Krka Puljani
Izvor fotografije: JU “Nacionalni park Krka”

Na putu do Eko kampusa “Krka” u Puljanima nalazi se Brljan, slap i jezero kojima ćete se diviti s uređenog vidikovca, a nekoliko stotina metara od Burnuma, na cesti Knin – Kistanje, uživajte u pogledu na slikoviti Manojlovački slap. Za one avanturističkog duha na gornjem toku Krke uređene su brojne poučno-pješačke staze.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.