Vogue odabrao osam najljepših hrvatskih plaža

Strani mediji u svojim člancima često ističu ljepote hrvatske obale. Ovoga puta na internetskoj stranici modnog magazina Vogue predstavljeno je osam najljepših hrvatskih plaža. Jade Simon u svom uvodu ističe kako zahvaljujući konstalaciji kristalnih uvala, ugled Hrvatske među ljubiteljima sunca samo se učvršćuje, te poziva svoje čitatelje da bace pogled na naše omiljene plaže… izravno s dalmatinske obale.

Na prvom mjestu popisa nalazi se plaža Zlatni rat u Bolu na Braču, koje je, kako navodi autorica, jedno je od najomiljenijih ljetnih mjesta u Hrvatskoj, ne samo zbog svojih tirkiznih voda, već zbog mnoštva vodenih sportova u ponudi.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Punta Rata u Breli, plaža na Makarskoj rivijeri, dokaz je kako mediteranski raj još uvijek postoji. Iza stijena i borova lako je naći mirno mjesto ili čak ležaljku za najam.

Slijedi Betina špilja, plaža u Dubrovniku, koja je dostupna samo morskim putem. Do nje možete doći, savjetuje Vogue, vodenim taxijem ili kajakom.

Plaža Stiniva na Visu, skrovište vojnika u drugom svjetskom ratu jedna je od najljepših hrvatskih plaža, koja je smještena u mirnoj uvali. Pristup kopnom je otežan, ali to je čini još slađom.

Privatna plaža hotela Little Green Bay na Hvaru posjeduje jedan od najljepših kutova regije. Uokvirena maslinama, plaža je prožeta mekim ležaljkama, a gosti hotela mogu maksimalno iskoristiti maske za ronjenje i daske za veslanje koji se nalaze u ponudi hotela.

Plaža Nugal, još jedna plaža na Makarskoj rivijeri smještena među stijenama dodiruje mirno Jadransko more. Na sunčanoj strani planine Bikovo omiljeno je mjesto nudista.

Na Hvaru se nalazi plaža Dubovica skrivena od vjetra s mirnim kristalno čistim morem idealna za otkrivanje prekrasnog života kojem je more dom.

I na kraju plaža Banje s panoramskim pogledom na Dubrovnik, jedna je od najpoznatijih plaža južne Dalmacije. Kako je napola privatna moguće je unaprijed rezervirati ležaljku i ostati korak ispred ljetnih gužvi.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Naslovna fotografija: Vogue, screenshot

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.