Wine & Walk by the sea: Hedonistička avantura u Novigradu

Više od 500 vinoljubaca okupilo se na petom izdanju manifestacije “Wine & Walk by the sea”, koja vrhunski spaja eno-gastronomsku ponudu Novigrada i rekreativnu šetnju u prirodi.

Wine and Walk by the sea 2023
Foto: COI 2023

Deset kilometara duga vinska avantura krenula je u jutarnjim satima ispred veličanstvenog benediktinskog samostana u Dajli, a staza uz more s pogledom na prekrasan Novigrad, u prvom dijelu vodila je brojne domaće i strane posjetitelje od Marede, Kastanije pa sve do Karpinjana.

Duž staze, na sedam okrjepnih stanica, šetače je dočekala ponuda vrhunskih i nagrađivanih lokalnih vinara: Veralda, Moreno Ivančić, Ghira, Demark, Degrassi, Leonardo Palčić i Pervino, ali i gourmet ponuda lokalnih ugostitelja koji su se pobrinuli da svojim delicijama pruže potpuni eno-gastronomski užitak. Morske bruschette, panin s pečenom svinjetinom i kremom od tartufa, pizzete alla istriana, brodet s palentom, pljukanci salsa i meso istarskih kobasica, gljivarski kotlić i štrudel od jabuke, oduševili su sve posjetitelje, a specijalitete su pripremali Poluotok, Konoba Nino, La Taverna, Kod Marice, Half 8, Zadnja prepreka odnosno grupa entuzijasta iz Novigrada te Aminess Maestral hotel.

novigrad
Foto: COI 2023

Ovu jedinstvenu šetnju uz more s čašom vina u ruci, uveličao je i zabavno-glazbeni program koji je dočekao šetače na raznim punktovima, a sve je oduševila kreativna likovna radionica u kojoj su se koristile boje pripremljene sa zemljom iz vinograda.

Wine and Walk by the sea 2023
Foto: COI 2023

Završni dio staze nastavio se u zaleđu Novigrada prolaskom kroz predivne vinograde i maslinike natrag do samostana u Dajli gdje su šetači zaključili svoju vinsku avanturu. Na ovoj jedinstvenoj i sugestivnoj lokaciji, ispred samostana koji svojom ljepotom i burnom poviješću privlači brojne posjetitelje tijekom cijele godine, održao se after party za koji su bili zaduženi Mister G DJ i glazbenik i kantautor Goran Griff koji su senzacionalnim nastupom dodatno zagrijali već sjajnu atmosferu.

Fotografije: COI 2023.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.