Za nama je treća uspješna marenda u Kistanjama, u organizaciji TZ Šibensko-kninske županije

Održana je i treća marenda u sklopu projekta “Taste like… marenda” koju je organizirala Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, u suradnji s Ruralnim poduzetničkim inkubatorom Krka Kistanje. Marendati su došli brojni domaći, ali i strani posjetitelji koji su uživali u bogatom programu ove hvale vrijedne manifestacije. Preostale tri marende nas očekuju 3. kolovoza u Kninu, 7. rujna u Betini i 5. listopada u Vodicama.

taste like marenda 2024 - kistanje
Foto: Miranda Trklja, izvor: TZ Šibensko-kninske županije

Nakon prve dvije marende u Šibeniku i Rogoznici, treća koju je Turistička zajednica Šibensko-kninske županije organizirala u zaleđu, odnosno na prostoru Eko centra Kistanje, ispred kušaonice “Dobra spiza”, još jednom je potvrdila uspješnost ovog projekta.

– Drago nam je da je i treća marenda protekla uspješno, s ciljem očuvanja tradicije i običaja našega kraja. U sezoni smo planirali marende u zaleđu, kako bi se ponuda disperzirala s mora na kontinentalni dio, što se pokazalo kao dobra odluka, s obzirom da je posjećenost u Kistanjama bila jako dobra. Veselimo se sljedećoj i pozivamo sve 3. kolovoza u Knin, poručio je Krešimir Šakić, direktor TZ Šibensko-kninske županije.

Marendu je “otvorila” Udruga turističkih vodiča Mihovil Šibenik interpretativnom šetnjom “Tragom carskog jelovnika”, kojom nas je kroz zanimljivu priču prisjetila kako su nekoć marendavali i živjeli stanovnici ovoga kraja.

taste like marenda 2024 - kistanje
Foto: Miranda Trklja, izvor: TZ Šibensko-kninske županije

Chef Dino Bebić je pripremio dva tradicionalna jela: janjeću jetricu s domaćom palentom i cicvaru s pancetom u basom, a oba su bila za prste polizat’! Uz to su posjetitelji mogli uživati u vinima Vinoplod Vinarije Šibenik, Ško vina te Vinarije Džapo.

Za dobru atmosferu i ritam zadužen je bio The Old Strings Duo. U Kistanjama su svi prisutni imali priliku kupiti domaće proizvode od lokalnih OPG-ova te rukotvorine lokalnih kreativaca pa je tako na štandovima bio izložen domaći med, povrće i voće, suho voće, likeri, sir, mlijeko i drugi domaći proizvodi.

taste like marenda 2024 - kistanje
Foto: Miranda Trklja, izvor: TZ Šibensko-kninske županije

Uživali smo i puno toga naučili od Brankice Borović, suvlasnice i suosnivačice brenda “Viktoria Prirodna Kozmetika”, koja je održala zanimljivu razmjenu iskustava dobre prakse “Moja priča – od polja do kože”. Oni su koji su došli na vrijeme, dobili su i poklončić iznenađenja!

Najmlađi su pokazali svoje talente na radionici “Kreativne rukotvorine”, pod vodstvom Anite Ercegovac iz udruge “Čarobni svijet”. Oslikavali su dijelove tradicionalne narodne nošnje i okušali su se u tkanju, spoznavajući tako trud i vrijednost koji stoje iza izrade odjevnih predmeta vlastitim rukama.

taste like marenda 2024 - kistanje
Foto: Miranda Trklja, izvor: TZ Šibensko-kninske županije

Atmosferu sa treće marende u Kistanjama možete pogledati u foto galeriji Mirande Trklje:

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.