Zagreb Advent Run – najveselija kostimirana humanitarna utrka

Blagdanska kostimirana utrka Zagreb Advent Run i ove će godine okupiti brojne rekreativce i profesionalne trkače. Najveselija i najšarenija blagdanska utrka slavi šesti rođendan, a trčat će se središtem glavnog grada i to s plemenitim ciljem.

Ovogodišnji Zagreb Avent Run održat će se u nedjelju, 12. prosinca sa startom u 12 sati ispred hotela The Westin Zagreb. Sudionici utrke trčat će rutama dugim pet ili deset kilometara.

Hrturizam pretplata logo.jpeg

Kao i obično utrka će biti humanitarnog karaktera. Naime, nakon što se početkom ove godine Zagreb Advent Run trčao za Petrinju, ovoga puta bit će potpora udruzi za podršku ženama oboljelim od raka “Nismo same”.

Udruga kroz svoje aktivnosti osigurava besplatan prijevoz ženama oboljelim od raka na obavljanje kemoterapija, a pruža i psihološko-psihijatrijsku pomoć oboljelima i članovima njihovih obitelji te na različite druge načine podižu svijest javnosti o ovoj bolesti. U Hrvatskoj je, prema procjenama, tijekom 2020. godine očekivano dijagnosticiranje 25.001 novi slučaj raka, od čega 11.502 kod žena.

Utrku, kako ističu organizatori, možete trčati sami, obiteljski, s prijateljima ili ekipom s posla, a sjajna atmosfera je zagarantirana. Prijave su u tijeku i traju do 30. studenog, a do sada, za obje utrke, na pet i deset kilometara, već je prijavljeno blizu 2.000 sudionika. Još danas do ponoći kotizacija iznosi 180 kuna, a do kraja mjeseca možete svoje mjesto osigurati po last minute cijeni od 200 kuna.

Na utrci će biti moguće sudjelovanje uz predočenje EU digitalne COVID potvrde, negativnog antigenskog ili PCR testa u posljednjih 48 sati. Za sve sudionike bit će osigurana mogućnost testiranja brzim, antigenskim testom na dan utrke.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.