Zagrebački Advent u 24 grada Europe i Lijepe naše

Turistička zajednica grada Zagreba i hrvatska startup tvrtka Equinox Vision realizirali su interaktivni projekt Virtualni božićni prozori. Tako su se, s početkom Adventa, animirani prozori mogli pronaći na 20 lokacija u Zagrebu te u Osijeku, Puli, Rijeci i Splitu, a sada ih se može naći u još 12 hrvatskih gradova: Dubrovniku, Gospiću, Karlovcu, Kninu, Koprivnici, Krapini, Rovinju, Šibeniku, Slavonskom Brodu, Varaždinu, Vukovaru i Zadru. Za sve one koji zbog trenutne situacije nisu u mogućnosti putovati, Advent Zagreb prelazi i granice Hrvatske, donoseći barem djelić blagdanske atmosfere u Beograd, Ljubljanu, Maribor, Mostar, München, Novi Sad i Sarajevo.

Podsjećamo, riječ je o motivima zagrebačkih adventskih prozora koji su pretvoreni u interaktivne trodimenzionalne animacije. Svi koji imaju pametne telefone mogu putem besplatne aplikacije Equinox XR vidjeti adventske animirane prozore te interaktivno sudjelovati – fotografirajući se i dijeleći sadržaj na društvenim mrežama. Potrebno je samo instalirati aplikaciju s Google i Apple trgovina i otići na neku od lokacija na koje su postavljeni, a karta svih lokacija je dostupna ovdje.

ONLINE IZLOŽBA ZAGREBAČKE JASLICE OD 17. PROSINCA

Zaštitni simbol svakog Božića su jaslice stoga je Turistička zajednica grada Zagreba na internetskim stranicama Adventa Zagreb upriličila i online izložbu fotografija jaslica zagrebačkih crkava, nastalih u zadnjih 15-ak godina, kroz arhivu dr.sc. Tvrtka Beusa hrvatskog vjeroučitelja, pjesnika, prozaika i fotografa. Zagrebačke jaslice mogu se pogledati na poveznici od 17. prosinca.  

Uz navedeno, podsjećamo i na projekt Svjetlost Adventa gdje je Turistička zajednica s institucijama na Gornjem gradu inicirala ukrašavanje njihovih prozora u blagdanskom duhu. Prigodno ukrašeni prozori prenose poruke optimizma, zajedništva, topline i pokazuju pravi duh blagdana.

Pozivamo sve ljude dobre volje da postanu dio ove inicijative tijekom prosinca i da nam šalju fotografije svega onoga što za njih znače došašće i Božić – ukrase, drvca, atmosferu, predmete, uspomene, lampice, trpeze…. Kampanja je krenula 5. prosinca i traje mjesec dana, do 6. siječnja 2021. godine. Fotografije se šalju isključivo uz korištenje hashtagova #SvjetlostAdventa ili engleski #AdventLights na Facebook stranici. Molimo sve da ove godine odgovorno uživaju u Adventu, a novosti, servisne informacije, kao i detalji pojedinih programa dostupni su na internet stranicama Adventa Zagreb, poručuju iz Turističke zajednice hrvatske metropole.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.