Velika završnica VIA VINO festivala: Uz potragu za tartufima, vrhunska vina i jela s potpisom posjetitelji su uživali u filmskoj večeri na otvorenom!

- Oglas -

Završen je VIA VINO festival koji je u svojoj drugoj godini održavanja potaknuo posjetitelje na istraživanje bogate eno-gastronomske ponude Zagrebačke županije.

Tijekom ukupno tri vikenda VIA VINO je održan na različitim lokacijama. Od padajućih vinograda na brdašcu iznad Ivanić Grada, bajkovitog okruženja povijesne kurije Nespeš, prirodnog amfiteatra Plešivice i naposljetku, skrivene Lugarnice Čardak u turopoljskoj šumi. Stotine posjetitelja VIA VINA uživalo je u spektakularnim večerima posvećenim vrhunskim vinima i autentičnoj gastronomiji s potpisom Zagrebačke županije.

VIA VINO festival na lokacijama nadomak glavnog grada, otkrio je našim posjetiteljima jedinstven spoj lokalne gastronomije gdje smo ponudu jela bazirali na sezonskim i tradicionalnim namirnicama, turopoljskoj svinji i crnim turopoljskim tartufima uz ponudu vrhunskih vina i prepoznatih obiteljskih destilerija Zagrebačke županije, poručila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović, organizator i idejni pokretač destinacijskog projekta VIA VINO.

Bogatstvo turopoljske šume na jelovniku završnice VIA VINA

Posljednja večer festivala održala se u skrivenoj Lugarnici Čardak, okruženoj gustom i očuvanom turopoljskom šumom, izvorom delicija na jelovniku. Goste je na ulazu dočekala svečana postrojba Plemenite općine Turopolje, Turopoljski banderij, a župan POT-a  Juraj pl. Odrčić upoznao je okupljene s povijesnom važnosti turopoljske šume.

Posjetitelji su imali prilike vidjeti kako izgleda potraga za tartufom. Naime, na pokaznom lovu na tartufe iskusna tragačica Kali je pronalaskom usrećila nekoliko gostiju.

Na jesenskom VIA VINO jelovniku, u Lugarnici Čardak, gosti su uživali u kreativnim bruschettama s kremom od buče, mesu turopoljske svinje i nezaobilaznim crnim tartufima. Svježe se pripremala i domaća pašta s listićima crnog turopoljskog tartufa. Već dobro poznati VIA VINO menu uključivao je i domaće nareske sa sirom i vrhnjem te burgere s domaćim junećim mesom.

Uz poznate vinare, kušao se gin obiteljskih destilerija

Raznovrsna vinska ponuda uključivala je pjenušce i spektakularna vina iz amfora obitelji Kolarić kao i omiljena, prirodna narančasta vina vinarije Jagunić. Na završnici festivala, okupljenim posjetiteljima predstavila se i Udruga vinogradara i vinara “Grozd” iz Velike Gorice.

Nosivi suveniri Zagrebačke županije

Turistička zajednica Zagrebačke županije, spojila je tradiciju i suvremene trendove, u jedinstvenom, modernom i nosivom suveniru, narukvicama s motivom turopoljske podgutnice i poculica. Autentičan i originalni dizajn realiziran s brendom Borboleta, predstavljen je u sklopu nezaboravne turopoljske večeri.

Festival je završio besplatnom projekcijom najboljeg europskog filma 2020. godine “Još jedna runda”. Na kraju je organizator, Turistička zajednica Zagrebačke županije uputio poziv na sljedeći festival VIA VINO.

Naslovna fotografija: Art studio, izvor: Turistička zajednica Zagrebačke županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.