Via VINO završava u subotu na nezaboravnoj šumskoj lokaciji

Ovogodišnje izdanje festivala Via VINO privuklo je veliko zanimanje posjetitelja, ponajprije iz Zagreba i Zagrebačke županije. Spoj vina i lokalne gastronomske ponude uz izvrstan izbor filmova na prekrasnim lokacijama pokazao se kao izvrstan način za promidžbu Zelenog prstena.

Vinske ceste Zagrebačke županije zaista imaju mnogo toga za prezentirati. Posljednji dan festivala Via Vino posvećen je još neotkrivenoj turopoljskoj priči, koja će vas zasigurno iznenaditi.

Naime, posebna lokacija zadnjeg festivalskog dana, smještena je u turopoljskoj šumi. Za javnost zatvorena, Lugarnica Čardak otvorit će svoja šumska vrata 24. rujna od 17 sati. Otkrit ćete kako se upravo ovdje love crni tartufi te upoznati stručnjake za njihov pronalazak – vjerne tragače ovog šumskog blaga i naše najbolje prijatelje, pse.

U Turopoljskom lugu tako vas, uz raznovrsnu ponudu vinara zagrebačkih vinskih cesta, očekuju jela obogaćena plemenitim crnim tartufom.

U sklopu programa upriličit će se i besplatna projekcija filma “Još jedna runda”. Nagrađivani je to danski film Thomasa Vinterberga u kojem je autor ponovio uspješnu suradnju s najpoznatijim danskim glumcem Madsom Mikkelsenom. “Još jedna runda” nagrađena je Oscarom u kategoriji Najbolji međunarodni igrani film.

Broj mjesta je ograničen, pa iz Turističke zajednice Zagrebačke županije pozivaju zainteresirane da rezerviraju svoje mjesto na info@visitzagrebcounty.hr. do četvrtka 22. rujna 2022. Više informacija o događanju u Lugarnici Čardak možete pronaći na Facebook stranici, a na POVEZNICI se nalaze upute kako doći do lokacije.

Izvor fotografija: Turistička zajednica Zagrebačke županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.