Županijska palača i ove godine pretvorena u veliki adventski kalendar

spot_img

Županijska palača i ove je godine, za vrijeme adventa, pretvorena u jedan veliki adventski kalendar. Tako će po peti puta zaredom građani Varaždina i njihovi gosti moći uživati u lijepim i zanimljivim motivima koji će se dan za danom otkrivati sve do Badnjaka.

Do sada je adventski kalendar prikazivao prirodne ljepote varaždinskog kraja, zatim zimske motive, slike iz kolekcije Vladimira Malogorskog te dvorce i utvrde diljem Varaždinske županije, dok su ovogodišnji motivi dječji likovni radovi na temu Božića i zime.

Dvadeset i četiri slike na pročeljima palače oslikali su varaždinski osnovnoškolci, učenici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar te polaznici Društva “Naša djeca” Varaždin, a šarenilo njihovih radova doprinijet će veselom božićnom ugođaju i adventskoj čaroliji koja već vlada u gradu.

Taj jedinstveni ovogodišnji adventski kalendar nastao je kao rezultat suradnje s Društvom Naša djeca Varaždin, koje obilježava 70 godina rada. Naime, ono je osnovano u mjesecu svibnju 1951. godine, a u svom dugogodišnjem radu DND Varaždin postao je sinonim za organizaciju slobodnog vremena djece i mladih ovog područja. Kroz edukativne, plesne i glazbene radionice pruža djeci i mladima veliki izbor stvaralaštva, kreativnosti i napredovanja.

Fotografije: Siniša Sović/ Turistička zajednica Varaždinske županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.