58. Vinkovačke jeseni: Od 8. do 17. rujna Vinkovci će ponovno biti središte tradicijske kulture

Još je tri mjeseca ostalo do početka Vinkovačkih jeseni, proslave bogatstva slavonske folklorne tradicije, gastronomije i kulturnih izričaja. Uz one glavne tradicijske, 58. Vinkovačke jeseni naše najveće kulturno-turističke manifestacije, živjet će i kroz zanimljiv zabavni sadržaj.

Odbrojavanje ozbiljno može krenuti, Vinkovci su spremni za 58. Vinkovačke jeseni. Od 8. do 17. rujna Grad na Bosutu ponovno postaje centar slavonske tradicije, gostoljubivosti i veselja. Uzbuđenje ne kriju ni organizatori koji, osim bogatog kulturnog i tradicijskog, najavljuju i raznolik zabavni program.

Rijeka ljudi i ovoga rujna slijevat će se vinkovačkim ulicama, na kojima će se ponosno prikazati ljepota baštine i tradicijske kulture, ali i pokazati kako se dobro zabaviti. Tomu će svakako pridonijeti koncertne poslastice za sve generacije i ukuse. Na velikoj pozornici zabavljat će nas Doris Dragović, Matija Cvek, Domenica i Jole, naši Slavonci Stjepan Jeršek Štef i Šima Jovanovac, naravno uz neizostavne tamburaše, ove godine TS Đeram, Vranac, TS Fijaker i Sinovi ravnice.

Dođi u Vinkovce na 58. Vinkovačke jeseni

Organizatori i ove godine nastoje Vinkovce napraviti gradom punim pjesme, veselja i svih onih tradicijskih sadržaja koji ustvari čine našu baštinu tako bogatom i s kojom svake godine oduševe sve posjetitelje. Tako i ovoga rujna, pozivaju sve da dođu i lijepo se zabave na Vinkovačkim jesenima te ponesu puno uspomena kući.

Folklorne večeri traju od 8. do 13. rujna, svaku večer nastupit će po deset KUD-ova. Prvi vikend, 9. i 10. rujna, očekuju nas Dječje vinkovačke jeseni – prvoga dana Međužupanijska smotra folklora s najboljim dječjim skupinama iz 15 hrvatskih županija, drugoga dana Mimohod s više od 50 skupina i 2000 djece koja vjerno čuvaju bogatstvo ove tradicijske manifestacije.

Svečanost otvorenja pod geslom “Dva sjaja dukata” rezervirana je za petak 15. rujna. Dan poslije počinje prvi dio Državne smotre folklora koja će posljednja dva dana okupiti 14 najboljih hrvatskih društava. U nedjelju slijedi najsvečaniji dio i temelj Jeseni, Svečani mimohod s više od 70 skupina koje razdragano i prkosno veličaju svoju baštinu.

Izvor fotografija: Vinkovačke jeseni

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.