Neodoljivi Gorski kotar: Zimska idila i Advent uz pucketanje vatre i škripu snijega

Simbolika adventskih svijeća, nade i vjere, mira, ljubavi i radosti, univerzalne i humane vrijednosti, duboko su utkane u pore goranskog kraja što će se pretočiti u radosno slavlje i jedinstvena događanja koje Gorani pripremaju za svoje posjetitelje.

Neodoljiv Gorski kotar ogrnut snježnim pokrivačem u vrijeme Adventa odvest će vas na čudesno putovanje gdje ćete upoznati Baku Mraz, uživati u romantičnoj vožnji kočijom uz jezero ili kroz čarobnu šumu, brojnim inspirativnim radionicama za djecu, druženju s jelenima i košutama, predstavama, koncertima, izložbama…

Posjetite bajkovit Gorski kotar i u društvu svojih prijatelja pokažite svoje umijeće i u natjecanju u sanjkanju, grudanju, izradi snježnih skulptura i snjegovića, šetnji pod bakljama uz jezero. Sudjelujte i na radionicama, isključivo dostupnim u goranskom kraju, kao što je filcanje vune, izrada sapuna ili obrada drva…

Ovo blagdansko vrijeme prate i bogati običaji, ovjekovječeni u povijesnim zapisima, a koje prate i brojne autohtone recepture domaćih jela i slastica koje ćete moći pronaći i na jelovnicima goranskih ugostitelja kao i u ponudi lokalnih OPG-ova koje ćete imati priliku upoznati tijekom atraktivnih događanja.

Uživat ćete bez rezerve u raznim goranskim poslasticama koje vam pripremaju dragi domaćini. Nakon snježnih aktivnosti i uživanja u adventskim događanjima opustite se uz toplu vatricu koja pucketa u kaminu i kuhano vino ili topli čaj. To je gotovo eteričan doživljaj koji se ne propušta jer ćete se opustiti i revitalizirati u zagrljaju moćne prirode.

Ne propustite posjetiti Delničku adventsku bajku, Advent u Fužinama, Mrkoplju, Brod Moravicama, Čabru, Ravnoj Gori, Skradu, Vrbovskom ili Lokvama. Svaki djelić Gorskog kotara prožet će adventsko radosno ozračje uz pucketanje vatre, škripu snijega, zvukove zvončića, šapat vilenjaka i brojne božićno novogodišnje priče od kojih će vam zastati dah.

Radosno adventsko vrijeme u Gorskom kotaru kulminirat će tradicionalnim Dočekom Nove godine u podne u Fužinama, Dječjim dočekom u Delnicama te Ponoći u podne u Vrbovskom, a nakon što nam odzvoni 2023. Gorani su vam priredili i novogodišnji koktel i zdravicu sa željom da u Novoj ostvarite ono za što vam srce kaže “Da”.

Kroz život ovo je praznično vrijeme upravo najbolji trenutak kada ciljamo sebe osnažiti univerzalnim vrijednostima. Naša pokretna snaga i motivacija je duboka vjera u sebi koja na krilima nade i ljubavi, prožeta mirom i radosti može potaknuti one unutarnje trenutke za ostvarenje vlastitih želja. Upravo, u ozračju spokojne prirode goranskog kraja, gdje ni jedna pahulja, ni jedna grančica ili zraka sunca nisu suvišne pronaći ćete oazu za potpunu revitalizaciju.

Pritom ćete u Gorskom kotaru imati priliku odabrati događanje koje u potpunosti rezonira s vama. Ukoliko želite vrijeme Adventa i doček Nove godine provesti u intimnom ozračju sa svojim najmilijima, to ćete moći učiniti. A ako se želite družiti i upoznati nove prijatelje i uz glazbene tonove na snijegom prekrivenom tlu zagrijati srce i to ćete moći učiniti.

Naravno, želite li prošetati stasitim goranskim šumama toplo vam preporučamo da se odvažite na jedan od pohoda koji će biti organizirani u pratnji stručnog vodiča. Svakako potražite i već sada rezervirajte vaš smještaj tijekom Adventa i za doček nove godine. Preporučamo da već sada rezervirate svoju omiljenu goransku destinaciju za zimske praznike.

Više informacija i detaljne programe svih adventskih i novogodišnjih događanja potražite na gorskikotar.hr mrežnim stranicama.

@turistickeprice

Uživajte u snježnoj idili Gorskog kotara ❄️☃️🌨️❄️☃️🌨️❄️☃️🌨️❄️☃️🌨️ #fyp #fypシ #fy #foryoupage #snow #snowman #winter #croatia #vacation #travel #letitsnow #enjoy #relax #gorskikotar 📷 @TZ Gorskog kotara 🌲

♬ Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! – Dean Martin

Naslovna fotografija: Advent u Vrboskom/ Vanja Vukadinović
Izvor fotografija: Turistička zajednica Gorskog kotara

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.