Ana Rucner promovirala Bol i ljepote otoka Brača

U suradnji s Turističkom zajednicom općine Bol, hrvatska violončelistica Ana Rucner zasvirala je moderno klasične skladbe na prekrasnim lokacijama otoka Brača. Mjesto je to na koje se naša proslavljena svjetska violončelistica rado vraća, jer kakao i sama kaže, Brač je mjesto u koje se zaljubila još u ranom djetinjstvu.

Ovog ljeta Ana je postala prva ambasadorica zaklade “Otok Brač – negdje između mora i zvijezda” te se sada još jednom vratila na svoje mjesto sreće, zahvaljujući projektu Turističke zajednice općine Bol pod nazivom “Bolska rapsodija s Anom Rucner”. Cilj ovoga projekta aktivna je promocija Bola kroz sedam kratkih filmova koji prikazuju sve ljepote otoka Brača, a u koje su se mnogi turisti, ali i domaći stanovnici već odavno zaljubili. Ana je odsvirala moderne klasične skladbe, koje je priredila posebno za ovu prigodu, u ponešto drugačijem ruhu.

Prirodne ljepote i povijesne lokacije uz Anu Rucner

Jedna od njih je i prekrasna “Oda radosti”, koja čini dio Beethovenove 9. simfonije. Skladbu je odsvirala na jednoj od najljepših plaža Mediterana, plaži Zlatni rat, daleko najpoznatijem simbolu Bola i hrvatskog turizma općenito.

Neizostavne su bile i povijesne lokacije u samom centru Bola, kao što je Dominikanski samostan, u kojem je Ana odsvirala skladbu “Toccata u d molu” Johanna Sebastiana Bacha, zatim Studenac, gdje su mještani još do sredine prošlog stoljeća dolazili po vodu, te spomenik Dva ribara, koji simbolizira ribarsku tradiciju mjesta. U znamenitom parku kraj spomenika “Bračanka nosi vodu” te na Loži odakle se pruža pogled na luku, Ana je vješto ukomponirala svoju verziju Ravelovog Bolera. Vesela i dinamična izvedba “Alla Turca”, Wolfganga Amadeusa Mozarta, izvedena je na mjestu koji jednako oduzima dah kao i sama pjesma, Vidovoj gori, najvišem vrhu jadranskih otoka odakle se pruža prekrasan pogled na otok Hvar. Prelijepi bolski zalazak sunca ispratila je uz “My heart will go on”, mega popularnu melodiju iz filma Titanic, koju je odsvirala na ribarskom brodu. Plovidbu s Popićem “Mjesečeva sonata” Ludwiga van Beethovena izvela je na ribarskom brodu Tonča Jakšića Popića, s prekrasnim kadrovima ulaska u bolsku luku.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica
Foto: Screenshot YouTube Bol Tourist Board

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.