Brač i brački kamen na njemačko-francuskom TV Arte

Nakon što je u studenom prošle godine predstavljen na francuskoj nacionalnoj televiziji TF1, otok Brač s naglaskom na Brački kamen, biti će glavna tema emisije koja će se emitirati na njemačko-francuskom TV kanalu Arte. Emisija o otoku Braču novinarke i autorice dokumentaraca Marie-Christine Degen bit će prikazana 7. ožujka u udarnom terminu.

Riječ je o novoj emisiji novinarke koja je za svoju reportažu o Istri i istarskim tartufima u 2019. godini nagrađena nagradom Zlatna penkala, koja se dodjeljuje medijskim projektima koji promoviraju Hrvatsku i hrvatski turizam na inozemnim tržištima.

Članak se nastavlja ispod oglasa

U emisiji o Braču opisuje se duga tradicija Klesarske škole u Pučišćima te se ističe kako je interes za ovu posebnu vještinu u porastu i među mladim ženama. Primjerice, prikazuje se rad protagonistice – šesnaestogodišnje Vanese Martinić na impozantnoj amfori od vapnenca. Napominje se kako se brački kamen koristio za izgradnju brojnih poznatih i povijesnih građevina, poput Bijele Kuće u Washingtonu i berlinskog Reichstaga.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.