Brzi antigenski testovi i novi turistički programi u Bolu na Braču

spot_img

Bol je prvo otočko mjesto u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje je osiguralo uslugu antigenskog testiranja, što je još jedan od pokazatelja odgovornosti ovog mjesta te ozbiljnih priprema za predstojeću sezonu. Tijekom travnja provest će se i cijepljenje većine turističkih djelatnika, a do kraja svibnja očekuje se procijepljenost lokalnog stanovništva od 50%.

Kako bi omogućili svojim gostima što ugodniji i sigurniji boravak u Bolu, Turistička zajednica Bola u suradnji s ordinacijom opće medicine dr. Markice Tomića dogovorila je provođenje antigenskih testova. Zahvaljujući njima, posjetitelji će vrlo brzo imati podatke radi li se o COVID-19 ili nekoj drugoj respiratornoj infekciji.

Zračna luka Brač trenutno ima najavljene letove iz Ljubljane, Dusseldorfa, Zagreba, Beča i Linza. Letovi se prilagođavaju epidemiološkoj situaciji, a početak zračnog prometa očekuje se u drugoj polovini svibnja. Direktor Zračne luke, Tonči Peović, ističe kako će se testiranje na Covid antigenskim testovima organizirati na poziv organizatora putovanja ili aviokompanije.

Krajem travnja planira se otvaranje i prvih bolskih hotela, u kojima će gostima biti dostupne maske za lice, a provodit će se sve potrebne i definirane epidemiološke mjere i protokoli.

Plaža Zlatni rat prepoznatljiva je vizura Bola od kojeg je udaljena samo dva kilometra. Među najljepšim je šljunčanim plažama u Hrvatskoj, a zbog taloženja finog zlatnog šljunka oko podmorskog grebena pruža se poput jezičca i do 500 metara u more. Pod utjecajem vjetrova, valova i morskih strujanja vršak Zlatnog rata mijenja svoj oblik čineći ga svaki put drugačijim i ponovno zanimljivim.

Duga 500 metara, jedna je od rijetkih plaža koja, uz puno poštivanje epidemioloških mjera, može smjestiti oko 2.500 kupača. Na plaži će se redovito dezinficirati ležaljke, a kupači će imati na raspolaganju dezinfekcijska sredstva te osiguran razmak od dva metra između ležaljki.

Sve je veće zanimanje za programe na otvorenom pa su u Turističkoj zajednici osmislili šetačke i biciklističke staze, temeljene na lokalnim legendama. Vrh pješačke rute br. 100 skriva patuljka Macića, čije je blago u podzemnim špiljama, dok je šetnjom stazom br. 101 moguće doznati kako su u 16. stoljeću živjeli glagoljaši u samostanu pustinje Blaca, uklesanom u stijene. Broj 102 zapamtit će ljubitelji zmajeva i prošetati do Zmajeve špilje, gdje ih očekuju stoljetni reljefi sa slavenskim mitovima o vilama, vukodlacima i vješticama, a pogled s visine od 307 metara dugo ostaje u sjećanju.

Iskusne bicikliste čeka zahtjevna, no i atraktivna biciklistička staza br. 768 duga 45 kilometara, koja se proteže duž otoka Brača, a vodi do vrha Vidove gore s prekrasnim pogledom na obližnje otoke. Tamo su se nekad okupljale nježne vile, koje bi se po ružnom vremenu pretvarale u vještice. Još je jedna, omiljena staza biciklista, a vodi kraj mirisnih polja ružmarina, kadulje i lavande do prelijepog Zlatnog rata, jedne od najljepših plaža, koja skriva kamen sreće – izvor vječne sreće i blagostanja. Više o stazama moguće je vidjeti u mapi, dostupnoj u uredu Turističke zajednice u Bolu.

Ako vam sve do sada navedeno nije dovoljno da se ovog ljeta odlučite posjetiti Bol na Braču, podsjetimo kako su prošle turističke sezone predstavljeni atraktivni videozapisi pod nazivom “Naše bolske priče”. Saznajte zašto svratiti u Zmajevu špilju i na Vidovu goru, gdje biciklirati i okušati se u adrenalinskim sportovima, koji se svjetski poznati teniski turnir održava baš u Bolu, koje kulturne i povijesne ljepote vrijedi posjetiti te gdje pronaći odmor u potpunom miru drevnih maslinika.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.