Festival kulena je dobar povod za hedonistički vikend u Baranji!

- Oglas -

Baranja je nadaleko poznata vinska, ali i gurmanska destinacija. Upravo najpoznatiji baranjski gastro specijalitet – kulen u subotu je tema i Festivala te nacionalnog ocjenjivanja.

U Kući Baranjskog kulena 25. svibnja 2024. godine u Branjin Vrhu održava se Festival kulena. Ulaz je otvoren za sve koji žele kušati proizvode baranjskih proizvođača suhomesnatih proizvoda, a uz Baranjce na Festivalu će se predstaviti i proizvođači iz Istre, Mađarske i Srbije.

Tijekom cjelodnevnog sajamskog, glazbenog i gastronomskog programa u centru pozornosti bit će promocija Baranjskog kulena i proglašenje šampiona 2. Nacionalnog ocjenjivanja kulena. U sklopu Festivala održava se i okrugli stol na temu Proizvodni lanci u proizvodnji tradicionalnih suhomesnatih proizvoda.

Kuća Baranjskog kulena, Baranja
Foto: TZ Baranja

Sva 33 pristigla uzorka posjetitelji će moć kušati iz simboličnu naknadu od 3 eura, a 3 eura će također koštati i radionica sljubljivanja kulena i vina koju vode stručni sommelijeri, a uparivati će se čak 7 vina iz baranjskog vinogorja sa šampionskim i vice-šampionskim kulenom. 

Zabava je zagarantirana uz tamburaše, DJ-a, te raznoliku gastro i eno ponudu Baranje. Baranja, smještena na sjeveroistoku Hrvatske, predstavlja etnološki biser s bogatom kulturnom baštinom. Tradicionalne seoske kuće, vinski podrumi i brojne manifestacije otkrivaju posjetiteljima dušu ovog ruralnog kraja. Baranja je također poznata po svojim vinogradima i vinskim cestama, pružajući izvrsnu priliku za degustaciju odličnih vina jer Baranja je majka vina u doslovnom prijevodu svoga imena.

Dakle što raditi u Baranji?

wine & walk baranja
Foto: TZ Baranje / Dubravko Franjin

Pa… Želite vidjeti rijetku pticu? Biciklom bježati od komaraca? Otkriti kakav stari šumski put? Vrtjeti kolo u grnčarskoj radionici? Dvogledom promatrati obitelj divljih svinja ili jelena na ispaši? Želite od domaćina naučiti kuhati, primjerice, čobanac? Voziti se brodom po ritskim kanalima? Pokušati zaglibiti na sporednom putu s nekim terenskim vozilom? Želite veslati u kanuima, možda zaigrati golf, otkrivati prirodne surduke Baranjske planine, sjediti u vinogradu ili naprosto doći provjeriti je li Baranja stvarna ili je bajka?

Ne možete ovaj vikend? Onda dođite idući i sigurno se nećete razočarati!

/// Baranja Wine & Walk: Osmo izdanje vinske manifestacija u “Majci vina”

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.