Francuski ženski tjednik predlaže putovanje u Kvarner

U jednom od najznačajnijih francuskih ženskih časopisa Femme Actuelle objavljen je članak novinara Jean-Pierre Reymonda o Kvarneru s naglaskom na Rijeku i Opatiju. U časopisu kojeg prati više od tri milijuna francuskih čitatelja, članak pod nazivom “Putovanje u Hrvatsku: ideje za otkrivanje sjevera Hrvatske” realiziran je uz potporu Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj i Turističke zajednice Kvarnera.

Članak donosi pregled Rijeke kao primjera nekoć industrijskog, a danas kulturnog grada. Također ističe i ljepotu “nonšalantne i aristokratske” Opatije, najstarije hrvatske turističke destinacije, kao i njezinu čuvenu šetnicu Lungomare, te atraktivnost Kvarnerskog zaljeva, Mošćeničke Drage, otoka Cresa i Krka.

Članak se nastavlja ispod oglasa

U sklopu istog članka objavljena je i TOP lista deset najljepših europskih odredišta dostupnih brodovima. Tamo su se, uz prekrasna skrivena odredišta Grčke, Španjolske, Italije i Francuske, smjestila čak dva hrvatska odredišta i to otočić Galešnjak i Plava grota na Biševu.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica
Naslovna fotografija: Djevojka s galebom/ Mirjam Jukić

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.