Gastro show u Vinkovcima: Stručna konferencija uz poznata imena i slavonsku gostoljubivost

27. i 28. rujna 2023. na Šokačkom stanu u Vinkovcima održat će se Stručna konferencija i Gastro show projekta PannEx Reload u sklopu Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014.-2020.

pannex reload šokački stan

Glavni narativ turističke industrije je održivi turizam u kojem je u glavnoj ulozi korištenje lokalnih resursa u destinaciji, primarno krhkih nabavnih lanaca u ugostiteljstvu. Povezivanje ugostiteljskih objekata i hotela s domaćim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima je veliki izazov i upravo o tim izazovima, između ostaloga pričat će u sklopu Konferencije.

Prvog dana, 27. rujna 2023. s početkom u 17 sati, održat će se konferencija u sklopu koje će biti održana predavanja i panel rasprava.

Stručna konferencija

Prvo predavanje “Važnost kratkih nabavnih lanaca u turizmu” održat će Goran Rihelj, konzultant u turizmu. Tema je prigodna, jer upravo 27. rujna u cijelom svijetu obilježava se Svjetski dan turizma. Jedna od gorućih tema na globalnoj razini upravo je strategija “od polja do stola”.

pannex reload šokački stan

Slijedi predavanje chefa Tomice Đukića, dugogodišnjeg chefa hrvatske nogometne reprezentacije, koji će za ovu prigodu govoriti na temu “Priprema autohtonih jela na moderan način”. Sljubljivanje tradicije, odnosno jela naših baka, s modernim tehnikama kulinarstva na visokoj je cijeni. Gosti su željni na svojim tanjurima vidjeti autohtona jela određenog područja u interpretaciji duha današnjeg vremena.

Osim što je već osam godina uz hrvatsku nogometnu reprezentaciju, Tomica Đukić je trenutno jedan od najznačajnijih kontinentalnih chefova u Hrvatskoj. Tome u prilog ide i činjenica kako je potpredsjednik hrvatskog ogranka ugledne svjetske kuharske udruge Escoffierovi učenici (Les Disciples Escoffier), organizacije koja promiče visoku gastronomiju u cijelom svijetu.

gastro show u vinkovcima

Nakon dva predavanja uslijedit će i panel rasprava “Kako povezati lokalne dionike u turizmu” na kojoj će sudjelovati partneri projekta, lokalni proizvođači hrane i pića, ali i predstavnici Srednje strukovne škole Vinkovci koja je inače nedavno proglašena najboljom strukovnom školom u Hrvatskoj.

Sudionici panela:

  • Marija Bošnjak, Srednja strukovna škola Vinkovci
  • Monika Živković, Podrum Marija
  • Zdenka Prgomet, Tvornica ulja Vinkovci
  • Velimir Babić, Destilerija Abelo

Moderator: Goran Rihelj, HrTurizam

Gastro show uz Menu by chef Tomica Đukić

Drugi dan, 28. rujna 2023. u 18 sati započet će Gastro show. U nešto opuštenijem ozračju, u odnosu na prvi dan, posjetitelji će moći uživati u specijalitetima chefa Tomice Đukića. On će za ovu prigodu, uz pomoć osoblja Gastro-edukacijskog centra Šokački stan, pripremiti tri slijeda autohtonih tradicijskih jela pripremljenih na moderan način.

Menu by chef Tomica Đukić

Tu je i Gastro sajam “PannEx Reload” na kojem će se sa svojim proizvodima predstaviti partneri projekta, a cijeli program bit će podvučen neizostavnim tamburašima.

Izlagači na Gastro sajmu “PannEx Reload”:

  • Tvornica ulja Vinkovci – Sunce Vinkovaca
  • Podrum Marija, Ilok
  • Craft pivovara Valentinijan, Vinkovci
  • Mederija Ferbežar, Vinkovci
  • Destilerija Abelo, Vinkovci
  • Vigus (kolači), Vinkovci
gastro show u vinkovcima, chef tomica đukić

Voditelj programa je poznati hrvatski influencer Domagoj Jakopović – Ribafish. Poseban gost Gastro showa je Britanac s hrvatskom adresom Paul Bradbury, jedan od najvećih promotora Hrvatske u inozemstvu.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.