Hrvatska u jednoj minuti – Paul Bradbury pokrenuo novi video projekt ‘1 Minute Croatia’

Britanski bloger, vloger i TikToker Paul Bradbury, u Hrvatskoj poznat po svojoj promociji Hrvatske više od desetljeća, pokrenuo je novi video projekt pod nazivom ‘1 Minute Croatia’.

Projekt se objavljuje na šest platformi – YouTube Shorts, TikTok, Instagram reels, Facebook, LinkedIn i X. Započeo je neposredno prije Božića, a trajat će 365 dana, uz 60 sekundi Hrvatske svaki dan.

– Ljudi sve manje čitaju, a pozornost je sve kraća. S obzirom na to da se sve pomaknulo na video, pokušavao sam smisliti format koji bi odgovarao novim trendovima. Imao sam sreću da sam mnogo putovao po vašoj prekrasnoj zemlji i došao sam s konceptom 1 Minute Croatia, objasnio je Bradbury prilikom nedavnog posjeta Vinkovcima.

Turistička video promocija Hrvatske

Svaki tjedan sadrži sedam videa i sedam tema – činjenice o slavnim Hrvatima, pet iznenađujućih stvari o destinaciji tjedna, recept tjedna, Hrvatska kroz abecedu – A je za…, otok tjedna i na kraju događaji, tradicije i aktivnosti. Promocijom putem Bradburyjeve razgranate društvene mreže na šest platformi, kao i njegovog portala Total Croatia News, potencijal hrvatske turističke promocije je ogroman.

A dosadašnje reakcije, prema njegovim riječima, su bile fantastične. – Toliko poruka i komentara mještana koji govore da su naučili toliko toga iz videa – lijep je osjećaj moći ovdje podijeliti svoja otkrića u posljednjih 20 godina. Zabavne činjenice poput one da se nitko ne ženi u Šibeniku u svibnju zbog obećanja danog za vrijeme kuge; bušenje nafte u Međimurju počelo je 1856. godine, tri godine prije SAD-a, a posjetite li varaždinsku katedralu, na orguljama možete čuti tematske melodije Ratova zvijezda i Lige prvaka. I još mnogo toga.

///Zelena destinacija: Tri grada “hrvatskog cvjetnjaka” koja želimo posjetiti

Paul Bradbury 1 minute croatia
Paul Bradbury – 1 Minute Croatia

Ali ‘1 Minute Croatia’ nije samo turizam, već Hrvatska kao cjelina. Bradbury nastoji surađivati s turističkim, ali i ostalim poduzećima, kako bi promovirali cijelu hrvatsku priču. Ako ste zainteresirani, možete ga kontaktirati na paul@paul-bradbury.com.

A mi vam ostavljamo par primjera do sada objavljenih videa. Možete ih pratiti na svim kanalima, uključujući i TikTok.

@1minutecroatia

Happy new year! may we suggest visiting Croatia for your list of resolutions for 2024? #Croatia #Kroatien #Croazia

♬ original sound – 1MinuteCroatia

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.