Gorski kotar – idealno mjesto za novu avanturu

Čisti zrak, šume, rijeke i jezera ono je po čemu se Gorski kotar ističe. Zelena oaza i netaknuta priroda skrivaju jedinstvenu ljepotu i mir, koji će vas oduševiti. Nekada poznat kao mistični “Vražji vrt” kojeg se zaobilazilo zbog njegove neprohodnosti, danas je idealno mjesto za odmor i veliki raspon aktivnosti.

Nacionalni park Risnjak na 6.350 hektara s raznolikom florom i faunom, špilja Lokvarka u općini Lokve, jedna od najljepših špilja hrvatskog krša, te špilja Vrelo u općini Fužine, prirodne su ljepote koje privlače veliki broj turista tijekom cijele godine.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Za one koji odmor vole provoditi aktivno u ponudi Gorskog kotara između ostalog mogu uživati u raftingu, bicikliranju po Goranskoj biciklističkoj transverzali ili pješačenju po Via Dinarici, mega-planinarskoj i pješačkoj stazi.

Osim toga, na raspolaganju im je i promatranje velikih zvijeri poput risa, vuka ili medvjeda sa promatračnica napravljenih prema najvišim standardima sigurnosti, kao i promatranje strogo zaštićene zavičajne divlje vrste ptice tetrijeba gluhana kod Prezida.

Ljubitelje umjetnosti zasigurno će uživati u činjenici da kroz cijeli Gorski kotar na otvorenom mogu vidjeti preko 90 skulptura od drveta, djela Goranske kiparske radionice.

Posjetitelji mogu obići i Kaštel Zrinski u Brodu na Kupi, dvorac Zrinski u Čabru, frankopanski dvorac Stara Sušica kod Ravne Gore, rodnu kuću pjesnika Ivana Gorana Kovačića u Lukovdolu, etno-kuću RačkiPopovićev mlin u Delnicama i kući Delač i čak 12 crkava na području Broda Moravica te manastir Gomirje, najzapadniji pravoslavni manastir u Europi.

K tome, manifestacije kao što je Bundevijada u Vrbovskom, posvećena bundevama i jelima od bundeva, te cjelogodišnja manifestacija Plodovi Gorja, koja objedinjuje niz manjih manifestacija od kojih je svaka posvećena šumskim plodovima koji sazrijevaju u pojedinom godišnjem dobu i na različitim lokacijama diljem Gorskog kotara kao što su gljive, borovnice, maline, kruške, jabuke, šljive i med, izvrsna su prilika i za upoznavanje gastronomske ponude Gorskog kotara.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica
Naslovna fotografija: Nacionalni par Risnjak Facebook

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.