HIGHLANDER – hrvatski brend od ove godine i u SAD-u

Planinarenje je posljednjih nekoliko godina sve popularnija aktivnost koju više ne prakticiraju isključivo profesionalci, već i brojni rekreativci, željni prijeko potrebnog odmaka od svakodnevice i užurbane gradske vreve. Mir koji pružaju planine, svjež zrak i pogled s vrhova, šumski obronci i vedro nebo iznad njih pružaju upravo to. Poseban planinarski doživljaj nastao u Hrvatskoj 2017. godine je HIGHLANDER, planinarska avantura koja se održava u 15 zemalja svijeta, a od ove godine dolazi i u SAD.

Riječ je o najvećem svjetskom tržištu long-distance planinarenja, što ovu suradnju čini još važnijom i predstavlja jedno od najvećih postignuća HIGHLANDER-a kao brenda. Ujedno je to i značajna reklama Hrvatskoj u cijelom svijetu.

Prvi HIGHLANDER u SAD-u održat će se u Kaliforniji

Prvi HIGHLANDER događaj u SAD-u održat će se od 27. rujna do 2. listopada. Prema najavama Jurice Baraća, koji je CEO HIGHLANDER-a, očekuju se sudionici iz čak 40 zemalja. Mjesto događanja je Grad Big Bear Lake u Kaliforniji, a sama regija je izuzetno atraktivna. Ta činjenica će zasigurno pridonijeti uspjehu događaja.

///Iskustvo iz prve ruke – kako preživjeti HIGHLANDER avanturu i pri tome uživati

Održavanje HIGHLANDER-a u SAD-u rezultat je strateškog partnerstva hrvatskog brenda s vodećom svjetskom event tvrtkom Spartan Race®. Sklopljen 2021. godine, za cilj ima proboj HIGHLANDER-a na najveća svjetska tržišta u event industriji kakva su SAD, Ujedinjeno kraljevstvo i Kina.

HIGHLANDER Big Bear Lake, California imat će, kao i u ostalim zemljama, tri formata. HIGHLANDER (100 kilometara), HIGHLANDER (50 kilometara) i HIGHLANDER (25 kilometara), održat će se u idiličnom gradu Big Bear Lake, smještenom među planinama San Bernardino u istoimenom okrugu u Kaliforniji.

Riječ je o malenom pitoresknom gradu s tek nešto više od pet tisuća stanovnika. Zbog njegove iznimno povoljne geografske i klimatološke pozicije, kao i zbog ljepota koje nudi, ovisno o sezonskim događanjima i aktivnostima, posjećuje ga i do 100 tisuća ljudi.

Big Bear Lake je najveće rekreacijsko jezero južne Kalifornije te je stvoreno umjetnim putem. Regija ima i značajnu povijesnu priču jer je prije 2500 godina bila naseljena autohtonim indijanskim plemenom Serrano.

Sve je to ujedno i najbolja najava kako će američki HIGHLANDER biti i dosad najposjećenije okupljanje zaljubljenika u planine. Njima je fizička pripremljenost za izazovne staze nerijetko najmanje problem.

HIGHLANDER na Velebitu već u kolovozu

Puno im je važnije ono što nakon sudjelovanja nose sa sobom, a to su pobjeda vlastitog uma nad tijelom, kao i brojna prijateljstva koja se rode među sudionicima. Ono po čemu je HIGHLANDER, osim po energiji, drugačiji od ostalih planinarskih događaja je i činjenica da ima zabavan i edukativan sadržaj te satove yoge i fizioterapije. Osim toga sudionici su tijekom avanture na digitalnom detoxu, odnosno ne koriste smart uređaje bez kojih je svakodnevicu danas nemoguće zamisliti.

Uskoro nam iz HIGHLANDER svijeta dolazi još odličnih vijesti. Do tada se ne zaboravite prijaviti na HIGHLANDER Velebit. Ove godine događaj će se održati u malo drugačijem terminu – od 20. do 25. kolovoza.

Naslovna fotografija: Bogdan Kosanović

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.