Hrvatska je 43. prema broju posjeta na Street View: Najgledanija Plitvička jezera

Još 2007. godine Google je objavio prve Street View fotografije San Francisca, New Yorka, Las Vegasa, Miamija i Denvera. Od tada, prepoznatljivi Street View automobili opremljeni kamerama fotografirali su više od 220 milijardi Street View fotografija i prešli više od 16 milijuna km – što je jednako obilasku oko zemaljske kugle više od 400 puta! Uz fotografiranje na razini ulice, Street View fotografije zabilježile su i unutrašnjosti kulturnih znamenitosti, ali i dubine svemira i oceana.

Zahvaljujući usluzi Street View korisnici su tijekom proteklih godinu dana imali priliku istraživati brojne gradove, povijesne znamenitosti kao i prirodne ljepote diljem svijeta, uključujući i Hrvatsku. Prema broju posjeta usluzi Street View, pet najpopularnijih zemalja su Indonezija, SAD, Japan, Meksiko i Brazil. Ova popularna usluga već cijelo desetljeće omogućuje korisnicima razgledavanje gradova, povijesnih znamenitosti te prirodnih ljepota i naše zemlje. Tako se i Hrvatska također našla na listi 100 zemalja prema broju posjeta usluzi Street View, zauzevši 43. mjesto.

Članak se nastavlja ispod oglasa

S toliko svjetskih znamenitosti na dohvat ruke, tri lokacije koje su izazvale najveće zanimanje korisnika tijekom protekle godine dana na usluzi Street View su najviša zgrada na svijetu Burj Khalifa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kultni Eiffelov toranj u Parizu i posebna kolekcija fotografija interijera i eksterijera Taj Mahala u Indiji.

Kada je riječ o Hrvatskoj, korisnici su najviše istraživali prekrasni Nacionalni park Plitvička jezera, globalno poznatu plažu Zlatni rat na otoku Braču i jedinstvene Morske orgulje u Zadru.

Kao popularna turistička destinacija, Hrvatska je nadaleko poznata po kristalno čistom moru i prekrasnim plažama. Kako bi došli do skrivenih morskih oaza, korisnici usluge Street View najviše su istraživali sljedeće plaže – Pasjaču blizu Popovića, Oprnu kod Baške, te Havajsku plažu u Puli.

Međutim, Hrvatska je puno više od mora, sunca i plaža, bogata prirodnim ljepotama i kulturnom baštinom. Najposjećivaniji muzeji na usluzi bili su Knežev dvor, Muzej iluzija i Memorijalni centar Nikola Tesla, dok su Nacionalni park Plitvička jezera i Nacionalni park Krka najposjećeniji nacionalni parkovi.

Obilježavajući 15. rođendan usluge Street View, korisnicima je na raspolaganje stavljeno 15 nevjerojatnih Street View kolekcija koje uključuju već spomenute kolekcije Burj Khalifa, Eiffelov toranj i Taj Mahal, ali i četiri potpuno nove kolekcije i Street View fotografije u koje su se korisnici zaljubili: piramide Meroë u Sudanu, katedralu u Milanu, Dom invalida u Parizu i mrežu trajekata u Sydneyu.

Zahvaljujući usluzi Google Street View korisnici imaju priliku razgledati gradove, brojne povijesne znamenitosti kao i prirodne ljepote diljem svijeta. Međutim, korisnici Google karata fotografiraju i dijele svoje vlastite fotografije na usluzi Street View, a kako bi im se olakšalo zajedničko istraživanje svijeta pokrenut je Street View Studio — nova platforma sa svim alatima potrebnima za brzo objavljivanje fotografija u velikom broju, u 360 stupnjeva. Za više informacija posjetite blog i krenite u fotografiranje spektakularnih lokacija koje želite podijeliti sa svijetom!

Foto: Grayling

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.