Hrvatska među najboljim zemljama na svijetu za rad na daljinu

Jedna od vodećih svjetskih tražilica za putovanja KAYAK, nedavno je objavila rezultate analize “Work from Wherever Index”, a prema kojoj se Hrvatska našla na listi najboljih svjetskih zemalja za rad na daljinu.

Naime, na svjetskoj listi koju čini ukupno 111 zemlja, Hrvatska je zauzela odlično 11. mjesto. Na europskoj listi naša zemlja je izvrsna sedma. Globalnu listu predvode Portugal, Španjolska, Rumunjska, Mauricijus i Japan, dok su se iza Hrvatske našle zemlje poput Islanda, Šri Lanke, Tajvana, Estonije, Grčke i dr.

U KAYAK-u su detaljno analizirali svih 111 zemalja te ih potom rangirali na temelju 22 definirana faktora u šest kategorija koje uključuju: putne troškove i dostupnost, lokalne cijene, zdravlje i sigurnost, mogućnosti rada na daljinu, društveni život i vrijeme.

Rezultati analize nisu iznenađujući uzevši u obzir koliko je u posljednjih godinu i nešto više dana Hrvatska postala prepoznatljiva digitalnim nomadima. Hrvatska je idealna za rad na daljinu, a tome su, osim ponudom pridonijeli i zakoni. Tako je početkom prošle godine Hrvatska imala prvu osobu koja je dobila vizu za digitalne nomade, a nekoliko mjeseci kasnije pisali smo i o njemačkim digitalnim nomadima koji su preselili u Zadar.

Uslijedili su brojni članci u stranim medijima u kojima je Hrvatska isticana kao poželjna destinacija za rad na daljinu, a prije nekoliko mjeseci u Zadru je otvorena i prva “Dolina za digitalne nomade”.

Naslovna fotografija: Pixabay

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.