Interpretacijski centar Veliki Kaštel dodatni je razlog za posjetiti Makarsku

Makarska je već dugo vremena jedna od najpopularnijih obalnih turističkih destinacija u Hrvatskoj i to zahvaljujući prirodnim ljepotama, gostoljubivim domaćinima te blagim klimatskim uvjetima. U okolici ovog nadaleko poznatog kraja s bogatom poviješću razvila se nova turistička priča vrijedna divljenja. U malom selu Kotišina, udaljenom tek koji kilometar od Makarske otvoren je suvremeni multimedijalni Interpretacijski centar Veliki Kaštel.

Interpretacijski centar Veliki Kaštel smješten je u istoimenoj višekatnoj utvrdi koja je povijesna senzacija Podbiokovlja. Utvrda na biokovskim liticama sagrađena je za vrijeme Kandijskog rata kako bi pružila zaklonište za stanovništvo u vrijeme sukoba s Osmanlijama. Danas je njena unutrašnjost pretvorena u pravo moderno čudo koje priča zanimljivu priču ovog kraja. Centar se prostire na više etaža te predstavlja središnje mjesto interpretacije i prezentacije kulturne te prirodne baštine sela Kotišina.

INTERPRETACIJSKI CENTAR IMA TRI POSTAVA

Moderno opremljeni interaktivni prostor podijeljen je na tri teme postava: arheološka, etnološka i prirodna baština. U centru možete razgledati arheološke eksponate koji su pronađeni na lokalitetu Kotišina u sklopu istraživanja pod vodstvom Gradskog muzeja Makarska. Kroz etnološke predmete i priče na zabavan i interaktivan način možete upoznati način i stil življenja lokalnog stanovništva te upoznati povijest ovog zanimljivog kraja koji je danas jedna od najvećih turističkih destinacija.

Najveći dio Interpretacijskog centra posvećen je prirodnoj baštini i fenomenu velike biljne raznolikosti na širem lokalnom području, osobito baštini Biokovskog botaničkog vrta Kotišina i ostavštini njegovog osnivača fra Jure Radića. Ljubitelji prirode bit će oduševljeni otkrivajući brojne biljne vrste na ovom lokalitetu koristeći sva osjetila. Budite spremni na audiovizualno, olfaktorno i senzoričko zadovoljstvo prilikom posjeta ovom mjestu.

Interpretacijski centar Veliki Kaštel povezan je s nizom poučnih staza te obnovljenom crkvom sv. Martina i crkvom sv. Ante koje možete posjetiti u Kotišini, a zajedno su osmišljene idejnim muzeološko-muzeografskim i multimedijalnim projektom.

Malo selo Kotišina koje se nalazi u blizini Makarske, udaljeno svega dva kilometra od popularne turističke destinacije, postalo je pravi dragulj turističke ponude koja će vas oduševiti. Čarobno mjesto podno Biokova pretvoreno je u raj za ljubitelje kulturne baštine, povijesti i prirode zahvaljujući projektu koji je financiran sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.