EBD: Korčula među 12 sigurnih europskih otoka

Otok Korčula našao se u izabranom društvu otoka u Europi, koji su prema izboru European Best Destinations ocijenjeni Covid sigurnim destinacijama. Treba napomenuti kako je Korčula jedini hrvatski predstavnik u ovom društvu koji predvode portugalske i grčke destinacije.

Izbor se temelji na nekoliko čimbenika: malom broju slučajeva Covid-19 tijekom pandemije i u vrijeme objavljivanja klasifikacije, postojanju zdravstvenih mjera koje su uspostavile lokalne vlasti i priznavanju potvrda o cijepljenju. Na popisu su i odredišta koja ne zahtijevaju karantenu za putnike s negativnim testom ili su cijepljeni.

Hrturizam pretplata logo.jpeg

U članku se navodi kako je projekt “Hrvatski otoci – Covid free zone” pokazao da su hrvatski otoci ostali u zelenoj zoni tijekom pandemije. I upravo je to jedan od glavnih razloga zbog kojih bi se strani turisti trebali odlučiti za posjetu jednom od hrvatskih otoka ove godine.

Otok Korčula njihov je prvi izbor za odmor, jer kombinira sunce, plažu, prirodu, sportske aktivnosti, slobodno vrijeme, gastronomiju i povijest. Poznata kao “Mali Dubrovnik”, Korčula je, kako navode, savršeno odredište za one koji traže osamljeniji odmor. PCR test ili brzi test antigena sve su što trebate da biste boravili u Hrvatskoj. Ako vaš boravak traje više od 10 dana, zatražit će se drugi test desetog dana od datuma izdavanja tog testa.

Uz Korčulu na popisu su se našle destinacije Madeire i Azora, portugalskih otoka u Atlantskom oceanu, zatim španjolski Kanarski otoci, također u Atlantskom oceanu, kao i Menorca u Sredozemnom moru. Među 12 destinacija su i grčki Antipaxos, Kreta i Corfu, te Malta i Cipar.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.