Krčki sajam – Lovrečeva, tradicija duga skoro 500 godina

Najdugovječnija tradicijska manifestacija na sjevernom Jadranu održat će se od 8. do 10. kolovoza, a tijekom sva tri dana, na pet različitih lokacija u gradu Krku, predstavit će se ponuda tradicionalnih i etno proizvoda, proizvoda malih proizvođača i OPG-ova s područja otoka Krka i Hrvatske.

Predaja kaže kako je Krčki sajam – Lovrečeva nastao još u doba legendarnih knezova krčkih – Frankopana. U svojoj tisućljetnoj povijesti, grad Krk je uvijek bio administrativni, politički i trgovački centar otoka, grad u koji su ljudi dolazili trgovati, rješavati administrativna pitanja, ali i potražiti priliku za zabavom i opuštanjem.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Upravo na tim temeljima izgrađen je koncept Lovrečeve, manifestacije koja sjedinjuje sajmeni dio s tradicijskim, kulturnim i zabavnim sadržajima. Tijekom sva tri dana, na pet različitih lokacija u gradu Krku, predstavit će se ponuda tradicionalnih i etno proizvoda, proizvoda malih proizvođača i OPG-ova s područja otoka Krka i Hrvatske. U večernjim satima posjetitelji će moći uživati u Srednjovjekovnim povorkama Knezova Krčkih Frankopana, glazbenim nastupima Gradske glazbe Krk i klapa, te akustičnim koncertima.

Bogat program Krčkog sajma oduvijek je u grad Krk privlačio brojne posjetitelje. Osnovni cilj manifestacije, koju organiziraju Turistička zajednica Grada Krka i Grad Krk te udruge i partneri, nije se umnogome promijenio tijekom stoljeća. Danas, kao i nekada, to je mjesto susreta i trgovanja lokalnim tradicijskim proizvodima i rukotvorinama, kao i prezentacija ponude lokalnih proizvođača i bogate kulturne baštine grada i otoka Krka.

Tradiciju Krčkog sajma nastavljamo i ove, po svemu izazovne 2020. godine, a 496. Krčki sajam – Lovrečeva održat će se kao i uvijek na iste datume, od 8. do 10. kolovoza. Uz želju da održimo tradiciju i pružimo posjetiteljima sajma kvalitetan i zabavan turistički doživljaj, prioritet nam je njihova sigurnost”, poručuju na kraju iz Turističke zajednice grada Krka.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.