Naša destinacija s najviše plaža spremna za doček prvih gostiju

Lopar koji svojom bogatom povijesti iznova oduševljava posjetitelje, spreman je za nadolazeću turističku sezonu. Destinacija koja njeguje prirodnu, kulturnu i arheološku baštinu i ove godine gostima nudi raznoliku ponudu, a ljubiteljima aktivnog odmora mnoštvo outdoor sadržaja poput outdoor fitnessa, Geoparka ili Rab Archaeological Traces. Lopar svojim brojnim i dugačkim plažama omogućava gostima da, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, sigurno i nesmetano uživaju u svom godišnjem odmoru. 

Ovo je mjesto na hrvatskom otoku sreće i sporta poznato po dugim pješčanim plažama te raznovrsnoj ponudi outdoor aktivnosti. Naime, Lopar je destinacija s najviše pješčanih plaža na Jadranu, od kojih je najveća i najpoznatija Rajska plaža, dugačka 1,5 kilometar, koju su 2019. godine Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica proglasili najboljom plažom u Hrvatskoj, a CNN 2013. uvrstio među 100 najljepših plaža na svijetu. U ovim pandemijskim uvjetima veliki plažni prostor jamči sigurnost turista i kupača jer je moguće poštivati preporučene epidemiološke mjere. Uz to, posjetitelji Lopara svake se godine oduševe plitkim i toplim morem te bi oni najhrabriji već ovog Uskrsa mogli odraditi prvo kupanje. Za prihvat gostiju tijekom uskršnjih praznika spremni su i smještajni kapaciteti i ugostitelji. Smještaj se nudi u privatnim apartmanima i kućama za odmor, a otvoreno je i nekoliko pansiona i restorana koji rapske specijalitete nude na terasama.

Prošle je godine predstavljena i nova mobilna aplikacija Rab Archaeological Traces koja na zabavan i edukativan način objedinjuje tri poučne staze koje se protežu kroz Kampor (staza Capo Fronte), Lopar (staza Epario) i Supetarsku Dragu (staza Frux). Služeći se mobilnom aplikacijom Rab Archaeological Traces, kao virtualnim vodičem, moguće je proći 34 info točke bogate zanimljivostima o dosad neistraženoj prirodnoj i kulturnoj baštini otoka – arheološkim, sakralnim i etnografski značajnim lokalitetima i područjima.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.